Publicat pe Lasă un comentariu

3 deserturi la grătar delicioase și simplu de pregătit

Grătarele noastre te ajută să pregătești nu doar fripturi suculente, sau legume rumenite cât să aducă pe masă aroma unică de vegetale învăluite în note de fum nobil.
Deserturile își găsesc și ele un loc binemeritat pe lista de bunătăți la gratar, simplu de făcut la tine acasă, indiferent de vremea de afară. Plus că acestea se pot integra și mai bine în meniul de BBQ pe care îl pregătești, în cinstea unei ocazii speciale.
Ce zici? Rămâi alaturi de noi până la final, pentru a descoperi noi și noi oportunități pentru afolosi produsele noastre? Avem pregătite pentru tine 3 deserturi la grătar pe care nimeni nu le-ar putea refuza:

Piersici la grătar cu înghețată de vanilie și sirop de caramel

Pentru un strop de prospețime în inima sezonului rece, alege să pregătești la gratarul tau pe carbuni rețeta de piersici la grătar cu înghețată de vanilie:

Ingrediente necesare:

  • 6-8 piersici de dimensiuni mari
  • 3 linguri de miez de nucă
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 lingură de miere
  • înghețată de vanilie.

Mod de preparare:

Spală bine piersicile și porționează-le în sferturi, apoi pune-le pe grătar și întoarce-le pe fiecare parte, până când se pătrund. Însă nu trebuie să le lași foarte mult timp pe suprafața încinsă, deoarece își vor pierde suculența caracteristică. Or acesta este unul dintre elementele de bază ale succesului acestei rețete de desert la grătar.Pentru a ști că trebuie scoase de pe gril, le poți înfige cu o scobitoare. Atunci când scobitoarea pătrunde cu ușurință în feliile de piersică, acestea sunt gata. După ce le-ai scos pe o farfurie, acoperă-le cu o folie de aluminiu, pentru a-și păstra mult mai bine temperatura dobândită în timpul coacerii.Siropul de caramel se realizează astfel: topește zahărul într-o cratiță, până când se caramelizează. Adaugă apoi peste acesta cantitatea de miez de nucă, mierea și puțină apă, lăsând apoi compoziția să fiarbă pentru aproximativ 40 de secunde.Adaugă feliile de piersică în boluri adânci și adaugă peste înghețata de vanilie. La final, adaugă siropul savuros de caramel cu note de nucă proaspătă. Iată un desert delicios ce aduce o notă de prospețime specifică verii, chiar în mijlocul iernii.

Frigărui de ananas la gratar cu scorțișoară

Pentru seri friguroase, dar cu un farmec aparte, petrecute sub încălzitorul de terasa comandat din oferta noastră, avem un desert perfect: frigăruile de ananas cu scorțișoară. Iată cum se pregătește această rețetă cu iz de vară, atunci când temperaturile coboară spre 0°C:

 

Ingrediente necesare:

  • ananas proaspăt
  • 150 ml rom
  • 150 gr unt topit
  • nucșoară
  • scorțișoară
  • ghimbir (opțional)
  • zahăr tos
  • mentă
  • coajă de lime.

Mod de preparare:

Se curăță ananasul de coajă, apoi se taie în bucățele de dimensiuni asemănătoare bucăților de carne sau legumelor cu care faci frigăruile clasice la grătar. Realizează un amestec pe bază de rom, nucșoară rasă, scorțișoară și adaugă bucățile de ananas în această compoziție, pentru o perioadă de macerare de aproximativ 20 minute.După trecerea acestui interval de timp, bucățile de ananas proaspăt macerate trec prin untul topit, se înfig pe frigărui și se lasă la rumenit pe grătar, pentru aproximativ 2-4 minute pe fiecare parte.Cât timp ananasul se rumenește pe grătar, zdrobește într-un recipient zahărul tos cu mentă proaspătă și coaja de lime. După ce frigăruile sunt gata, trece-le prin această compoziție glazurată. Cam atât, desertul tău la grătar este pregătit pentru a fi servit!
Verdețurile sunt pasate foarte bine cu ajutorul unui blender, peste acestea se toarnă zeama în care au fiert mai devreme legumele și se continuă amestecarea lor în blender, până când se obține o consistență preferată. Se adaugă sare și piper, după gust, servindu-se cât este caldă, cu pătrunjel proaspăt presărat deasupra și crutoane rumenite pe grill.

Plăcintă cu dovleac rumenit pe grătar

Ce ar fi zilele de iarnă fără o plăcintă savuroasă de dovleac? Însă atunci când comanzi din oferta noastră actualizată un gratar pe gaz pentru o utilizare simplă și rapidă, gustul acestui desert căpătă note cum rar ți-a fost dat să întâlnești.

Ingrediente necesare (3 porții):

  • 500 gr dovleac de plăcintă
  • foi de plăcintă
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 2 linguri griș.

Mod de preparare:

Dovleacul se curăță de cărbuni, se pune pe grill și se lasă la copt pentru aproximativ 90 de minute, la o temperatură recomandată de 180°C, până când miezul acestuia a devenit foarte moale.Se scoate apoi de pe grill și se lasă pe un tocător pentru câteva minute, timp în care poziționezi bine pe grill plita ceramică pentru pizza. Găsești întreaga ofertă de plite ceramice Enders în categoria Accesorii pentru gratar. Pe suprafața sa mixăm dovleacul cu zahăr, griș și scorțișoară. După gust, se mai poate adăuga ulterior zahăr.Foile de plăcintă sunt umplute cu această compoziție și le așezăm apoi în formă de spirală, sau în orice altă formă de foietaj preferată. Acestea se coc pe plită ceramică pentru pizza pentru aproximativ 30 de minute, la o temperatură de 180°C (capacul pus), până când foile devin aurii. La final, se poate presăra peste plăcintă brânză dulce sau măr ras. Poftă bună!Ți-am făcut poftă cu deserturile la grătar prezentate astăzi? Testează-le și tu în primul final de săptămână, pe baza sfaturilor inspirate de mai sus și cu ajutorul celor mai potrivite produse Enders pentru pregătirea lor!
Verdețurile sunt pasate foarte bine cu ajutorul unui blender, peste acestea se toarnă zeama în care au fiert mai devreme legumele și se continuă amestecarea lor în blender, până când se obține o consistență preferată. Se adaugă sare și piper, după gust, servindu-se cât este caldă, cu pătrunjel proaspăt presărat deasupra și crutoane rumenite pe grill.
Lasă un răspuns