Publicat pe Lasă un comentariu

3 rețete de burgeri pe care le poți încerca

Dacă îți dorești să mănânci ceva bun în weekend, alături de toți cei apropiați, ce-ai zice de niște burgeri suculenți? Aceste preparate sunt foarte simplu de realizat, atunci când ai la îndemână rețete inspirate și ingrediente pe măsura așteptărilor.
Pregătiți cu drag pe grătarul tău Enders, în spațiul personal al propriului cămin, burgerii homemade aduc savoare în fiecare farfurie, pentru ca masa pregătită în familie să se transforme într-un adevărat festin.

Burger de vită și cartofi dulci

Pentru cei care preferă carnea bine făcută pe grătar, burgerul de vită este preparatul ideal. Iată ce ingrediente sunt necesare pentru pregătirea sa și care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi:

Ingrediente necesare pentru chiftele

  • 250 gr carne de vită tocată
  • 150 gr ciuperci Champignon
  • 1 lingură muștar
  • 1 lingură ketchup
  • 1 lingură sos Worcester
  • 1 linguriță sos soia
  • 2 felii de roșie
  • 2 felii de ceapă
  • 2 frunze salata Iceberg

Ingrediente necesare pentru cartofii dulci

  • 2 cartofi dulci
  • 1 linguriță cimbru
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • sare și piper după gust.

Mod de preparare:

Carnea tocată se amestecă bine cu ciupercile, iar peste compoziție se adaugă muștar, ketchup, sos Worcester, soia, sare și piper. Se lasă apoi în frigider, până când sunt gata cartofii dulci. Ciupercile au rolul de a menține cartea de vită fragedă, în procesul de gătire.Cartofii se curăță și se taie în bucăți, se amestecă apoi cu uleiul de măsline, coriandru, cimbru, usturoi, sare și piper. Se adaugă pe o hârtie de copt și se introduc apoi în cuptor pentru aproximativ 30 de minute.Compoziția pe bază de carne se scoate din frigider și se împarte în două părți egale. Se formează din acestea chiftelele (aproximativ 2 cm grosime) și se pun pe grătar. Se țin aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte, iar pentru ca vita să fie făcută exact cât îți place ție, îți recomandăm să comanzi un termometru digital Premium pentru gratar.După ce chiftelele sunt gata, se pun pe chifle, iar peste ele se adaugă ceapa, salata Iceberg mărunțită bine în prealabil și amestecată cu maioneză. Burgerul se servește alături de cartofii dulci și băutura ta preferată. Poftă bună!

Cheeseburger cu sos de ceapă caramelizată

Iată una dintre cele mai populare rețete de burger, simplu de pregătit acasă. Ai mai jos toate cele necesare pentru realizarea unui cheeseburger cu ceapă caramelizată, exact așa cum trebuie acesta să iasă:

Ingrediente necesare pentru cheeseburger

  • 250 gr carne de vită
  • 4 felii de brânză topită
  • salată verde
  • 4 felii de roșie
  • sare și piper

Ingrediente necesare pentru ceapa caramelizată

  • 4 cepe tăiate în felii subțiri
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare si piper

Ingrediente necesare pentru sos:

  • 3 linguri maioneză
  • 2 linguri ketchup
  • ½ lingură usturoi granulat
  • ½ lingură muștar
  • 1 lingură ceapă granulată
  • 1 castravete murat tăiat cubulețe

Mod de preparare:

Pentru sosul de ceapă caramelizată, se adaugă într-un bol maioneză, ketchup și muștar, boia, usturoi, ceapa și castravetele murat. Se amestecă foarte bine această compoziție, peste care se toarnă puțina apă și se adaugă apoi în frigider.În cazul cărnii de vită, procesul de preparare este același cu cel de mai sus. Poate să difere doar cât de bine este făcut chifteaua, în functie de preferințele tale, sau ale celor pe care îi inviți la masă de vită : rare, medium, well done. Dacă pregătești acest burger la un gratar pe carbuni, mirosul specific va oferi un plus de savoare acestui preparat.
Verdețurile sunt pasate foarte bine cu ajutorul unui blender, peste acestea se toarnă zeama în care au fiert mai devreme legumele și se continuă amestecarea lor în blender, până când se obține o consistență preferată. Se adaugă sare și piper, după gust, servindu-se cât este caldă, cu pătrunjel proaspăt presărat deasupra și crutoane rumenite pe grill.

Burger cu halloumi și salată de varză

Cea de-a treia rețetă de burger din topul nostru de astăzi nu conține carne, așadar, este un preparat dedicat vegetarienilor, de o savoare incredibilă. Iată cât de simplu se pregătește:

Ingrediente necesare (3 porții):

  • 2 ardei copți
  • 100 gr varză
  • 100 gr varză roșie
  • 1 morcov răzuit
  • 2 linguri iaurt
  • 1 ceapă tăiată solzișori
  • 4 felii brânză halloumi
  • 1 castravete
  • 2 linguri maioneză
  • 1 lingură oțet
  • 2 linguri sos dulce cu chilli
  • 2 linguri ulei
  • sare și piper

Mod de preparare:

Feliile de brânză halloumi se pun pe grătar, până când capătă o ușoară crustă aurie. Atenție la timpul petrecut pe suprafața grătarului încins, deoarece nu îți dorești ca acest produs să fie unul ars. Este suficient sa stea 2 minute pe fiecare parte. În tot acest timp, pregătește salata de varză pentru acest tip de burger:Dacă îți dorești o salată dulce-picantă, adaugă peste varza albă și varza roșie doar 2 linguri de sos dulce cu chilli, alături de puțină maioneză și iaurt. Pune în compoziție morcovul, ceapa, sau orice alte legume preferi. Pentru un gust dulce-acrișor, adaugă și un ardei copt, mărunțit bine și a cărui semințe și cotor au fost îndepărtate în prealabil.Cam atât pentru azi. Dacă ți-au plăcut rețetele pe care le-am prezentat în rândurile de mai sus, revino cu încredere în secțiunea de blog a site-ului nostru. Te așteptăm cu o mulțime de alte informatii utile, astfel încât să știi cum să gătești eficient și gustos, la grătarul tău Enders!
Verdețurile sunt pasate foarte bine cu ajutorul unui blender, peste acestea se toarnă zeama în care au fiert mai devreme legumele și se continuă amestecarea lor în blender, până când se obține o consistență preferată. Se adaugă sare și piper, după gust, servindu-se cât este caldă, cu pătrunjel proaspăt presărat deasupra și crutoane rumenite pe grill.
Lasă un răspuns