Publicat pe Lasă un comentariu

3 rețete la grătar sănătoase și gustoase

În mod eronat, preparatele realizate la grătar sunt de multe ori asociate meselor grele, ingredientelor nesănătoase și valorilor calorice îngrijorătoare. Însă vom demonta astăzi acest mit, deoarece poți găti oricând pe grătarul Enders gustos și, mai important decât orice, sănătos.
Grăbește-te să prinzi ofertele campaniei din luna ianuarie la o gamă variată de produse, pentru a avea la îndemână tot ce trebuie, atunci când aprinzi grătarul. Mai ai timp până în ultima zi a lunii să comanzi online cele mai potrivite produse Enders pentru planul tău de a găti sănătos.  

Piept de pui la grătar cu legume

Carnea de pui dezosată și fără pielițe reprezintă unul dintre cele mai sănătoase rețete la grătar pe care le poți pregăti în weekend. Conține puține calorii, nu are amidon sau carbohidrați, iar legumele pentru garnitură aduc un strop de sănătate în fiecare farfurie.

Ingrediente necesare:

  • 4 bucăți piept de pui
  • 2 cepe
  • 2 dovlecei
  • 2 lămâi
  • 200 gr fasole verde
  • 20 gr unt
  • 1 linguriță miere
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 4-5 frunze busuioc
  • sare și piper

Mod de preparare:

Se toacă mărunt ceapa și busuiocul, dovleceii se taie longitudinal, iar bucățile de piept de pui se taie pe lățime. Carnea se pune apoi pe un platou, sărându-se și piperându-se. Se ung foarte bine pe toate părțile cu mixtura obținută din ulei de măsline și suc de lămâie.Bucățile de ceapă sunt puse într-o tigaie, peste care se toarnă apă. Se aprinde la foc mic un ochi al aragazului, iar după ce începe să sfârâie, se adaugă untul, sare și piper, apoi se acoperă cu un capac. Se lasă pe foc pentru aproximativ 5-7 minute.După trecerea acestui interval de timp, se adaugă fasolea verde și încă puțina apă, lăsându-se apoi la făcut pentru aproximativ un sfert de oră. La final, în tigaie se adaugă și dovleceii. După aproximativ 10 minute, garnitura de legume pentru pieptul de pui la grătar este gata.Pieptul de pui se adaugă pe grill. Se amesteca într-un bol mierea cu zeama de lămâie în care puiul a fost deja marinat și se ung bucățile de carne cu această mixtură. Se întoarce o singură dată și se ține pe foc până când apar pe suprafețele expuse temperaturii înalte urmele de grill.

Recomandare produs:
Gătește sănătos acest preparat, utilizând Grătarul pe gaz Monroe Black Pro 3K TURBO, disponibil în oferta campaniei pentru luna ianuarie. Vezi toate grătarele pe gaz.

Salată de piersici la grătar și brânză de capră

Fructele la grătar și brânza slabă aduc pe terasă arome unice și un aport nutritiv esențial pentru starea de bine a organismului. Când vrei să gătești sănătos și savuros, iată o rețetă inspirată:

Ingrediente necesare:

  • 2-3 piersici mari
  • 2 linguri afine
  • 50 gr brânză capră
  • 200 gr mix salată
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1-2 linguri oțet balsamic

Mod de preparare:

Piersicile se spală bine și se usucă, după care se feliază și se pun pe grill, cât doar să se rumenească puțin pe ambele părți. Este important să le supraveghezi în permanență, astfel încât să nu existe riscul de a se arde. După ce s-au făcut, lasă-le pentru moment într-o farfurie. Mix-ul de salată, afinele și brânza de capră se adaugă într-un bol adânc, peste care se toarnă uleiul de măsline și oțetul balsamic, apoi se amestecă foarte bine. Opțional, poți presăra peste ingredientele din bol nuci sau alune de pădure, tocate foarte bine în prealabil. Pofta buna.

Recomandare produs:
Utilizează cleștele de grătar Enders, pentru mai mult control în realizarea acestui preparat. Comandă-l acum, alături de alte accesorii pentru gratar, disponibile in oferta actualizată.

Calamari la grătar cu orez

Fructele de mare proaspete și orezul brun se încadrează în categoria alimentelor sănătoase, ideale pentru a fi servite la o masă în curte sau pe verandă, cu familia și prietenii tăi apropiați.

Ingrediente necesare (3 porții):

  • 500 gr calamari curățați
  • 350 gr orez brun
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1 lămâie
  • 1 cățel de usturoi
  • oregano proaspăt
  • sare și piper

Mod de preparare:

Calamarii se crestează pe una dintre suprafețele laterale, astfel încât marinata pregătită ulterior să pătrundă cât mai bine în carne. Mixtura respectivă se pregătește apoi din uleiul de măsline și zeama unei singure lămâi, peste care se adaugă sare, piper, usturoi mărunțit și oregano.Peste calamarii puși într-un bol, se adaugă marinata și se freacă bine cu sosul respectiv pe toate părțile, pentru a se fragezi carnea dar, mai ales, pentru a căpăta o aromă deosebită. După această etapă, bolul se acoperă și se lasă la frigider pentru 120 de minute. După cele două ore petrecute la o temperatură scăzută, calamarii se scot, se storc bine de marinată și se adaugă pe grătarul aprins. Se țin pe fiecare parte pentru 3-4 minute. Fiind subțiri, tentaculele și aripioarele se pot arde cu ușurință, dacă sunt prea mult timp ținute pe grill.Se scot apoi pe farfurie și se stropesc doar cu puțină zeamă de lămâie. Se servesc alături de o garnitură de orez brun (mult mai sănătos decât cel alb), sau cu salată de crudități. Poftă bună!

Recomandare produs:
Pentru a servi acest preparat afara, cât încă este frig, comandă online Încălzitorul de terasă cu infraroșu Madeira, disponibil în oferta lunii ianuarie. Vezi și alte incalzitoare de terasa.

Profita acum de campania primei luni din an pentru produsele din gama Enders! Asigură-te că prinzi cele mai bune oferte din ianuarie, astfel încât să ai la îndemână soluțiile practice pentru a găti preparate la grătar sănătoase.

Lasă un răspuns