Publicat pe Lasă un comentariu

Antricotul de vită: Descriere și idei de rețete la grătar

Antricotul de vită (ribeye)
Antricotul de vită (ribeye) este unul dintre cele mai populare produse printre consumatorii acestui tip de carne din întreaga lume. Identificat la nivelul mușchilor aflați de o parte și de alta a porțiunii mediane din coloana vertebrală, antricotul de vită se remarcă printr-un gust unic.
Află alături de noi mai multe despre descrierea acestui tip de carne de vită și ce recomandări de preparare sunt cel mai simplu de pus în practică, atunci când utilizezi un gratar Enders, precum și accesoriile de BBQ din oferta noastră:
Antricotul de vită (ribeye)

Antricot de vită (ribeye): Descrierea produsului

Acest tip de carne se remarcă printr-o frăgezime deosebită, reprezentând una dintre cele mai bune opțiuni pe care le ai la îndemână, atunci când pregătești carne de vită la grătar.
Antricotul este o carne cu un nivel ridicat de grăsimi intramusculare (carne marmorată), iar culoarea sa poate varia de la roșu-vișiniu la purpuriu, pe baza unor criterii ce pot varia, precum: rasa de bovine, alimentația, vârsta animalului sau mediul în care a fost crescut.
Un ribeye este dezosat înainte de comercializare, iar opțional, se poate îndepărta excesul de grăsime localizat pe suprafețele de mușchi. De obicei, carnea este fasonată și oferită spre vânzare în bucăți ce pot varia între 2 si 3 kilograme, urmate apoi a fi secționate după preferințe.

Antricot de vită la grătar cu sos de unt și piper

Antricot de vită la grătar

Ingrediente necesare :

 • 2-3 kilograme antricot de vită
 • 2 linguri unt
 • 1 lingură ulei de măsline
 • 1 cățel de usturoi
 • rozmarin
 • oregano
 • sare și piper

Mod de preparare:

Pasul 1: Utilizând tigaia SWITCH GRID din fontă solidă pe grătarul pornit, se încălzește o lingură de unt, alături de o lingură de ulei de măsline. Se adaugă usturoiul, rozmarinul și oregano, așteptându-se apoi pentru câteva secunde, pentru o infuzie optimă.Pasul 2: Se adaugă în tigaia SWITCH GRID antricotul de vită, uscat bine în prealabil cu ajutorul șervețelelor din hârtie, lăsându-se la făcut pentru maximum 2-3 minute, pe fiecare parte. După întoarcere, se asezonează cu sare și piper, după preferințe.Pasul 3: Carnea se scoate apoi din tigaie și se pune direct pe grill, la un nivel termic de 200°C, pentru 5-10 minute, în funcție de grosimea produsului și de preferințele celor care îl vor servi. După ce este scos de pe grătar, antricotul se unge cu untul rămas și se lasă la odihnit pentru 10 minute.Sfat de servire: Savurează preparatul alături de niște legume la grătar.Pont: Pentru un antricot de vită foarte fraged recomandăm a se găti la foc mic și lent.

Antricot de vită cu ciuperci în sos de smântână

Ingrediente necesare:

 • 2-3 kilograme antricot de vită
 • 1 cană ciuperci feliate
 • 1 cană smântână dulce
 • 1 lingură unt
 • 1 linguriță făină fără amidon
 • ½ linguriță nucșoară măcinată
 • 1 lingură ulei floarea soarelui
 • sare și piper.
Antricot de vită

Mod de preparare:

Pasul 1: Bucățile de ribeye se ung bine cu ulei de măsline, sare și piper. Se pun la rumenit pe grătarul încins, pentru 5-6 minute pe fiecare parte, raportându-te la cât de bine dorești să fie făcută carnea.Pasul 2: După trecerea acestui interval de timp, antricotul de vită se lasă la odihnit pe un platou, acoperindu-se bine cu folie de aluminiu. Se continuă procesul de preparare cu realizarea sosului, începând cu topirea untului în tigaia SWITCH GRID.Pasul 3: După ce s-a topit, se adaugă ciupercile feliate, cu jumătate de cană cu apă. Se sotează până când se pătrund foarte bine. Se amestecă ciupercile cu smântână dulce și făină, lăsându-se la clocotit până când sosul s-a legat. La final, se asezonează cu nucșoară, sare și piper.Sfat de servire: Savurează preparatul alături de un vin roșu. Pont: Pentru rezultate garantate îți recomandăm să îți arunci un ochi peste termometrul wireless de carne Meater.

Accesoriile de grătar necesare pentru pregătirea antricotului

Comandă acum de pe site cele mai potrivite accesorii de gratar pentru manipularea fără probleme a acestui tip de carne, astfel încât să se rumenească bine pe toate părțile, după preferințele fiecăruia de la masă.
Descoperă prețuri uimitoare la toate produsele din oferta actualizată și comandă online soluții pentru camping și BBQ, de o calitate germană simplu de observat chiar de la primele utilizări. Pentru mai multe articole cu informații utile, ne revedem pe blogul Enders!
Accesorii de gratar
Lasă un răspuns