Antricotul de vită (ribeye) este unul dintre cele mai populare produse printre consumatorii acestui tip de carne din întreaga lume. Identificat la nivelul mușchilor aflați de o parte și de alta a porțiunii mediane din coloana vertebrală, antricotul de vită se remarcă printr-un gust unic.
Află alături de noi mai multe despre descrierea acestui tip de carne de vită și ce recomandări de preparare sunt cel mai simplu de pus în practică, atunci când utilizezi un gratar Enders, precum și accesoriile de BBQ din oferta noastră:
Află alături de noi mai multe despre descrierea acestui tip de carne de vită și ce recomandări de preparare sunt cel mai simplu de pus în practică, atunci când utilizezi un gratar Enders, precum și accesoriile de BBQ din oferta noastră:
Antricot de vită (ribeye): Descrierea produsului
Acest tip de carne se remarcă printr-o frăgezime deosebită, reprezentând una dintre cele mai bune opțiuni pe care le ai la îndemână, atunci când pregătești carne de vită la grătar.
Antricotul este o carne cu un nivel ridicat de grăsimi intramusculare (carne marmorată), iar culoarea sa poate varia de la roșu-vișiniu la purpuriu, pe baza unor criterii ce pot varia, precum: rasa de bovine, alimentația, vârsta animalului sau mediul în care a fost crescut.
Un ribeye este dezosat înainte de comercializare, iar opțional, se poate îndepărta excesul de grăsime localizat pe suprafețele de mușchi. De obicei, carnea este fasonată și oferită spre vânzare în bucăți ce pot varia între 2 si 3 kilograme, urmate apoi a fi secționate după preferințe.
Antricotul este o carne cu un nivel ridicat de grăsimi intramusculare (carne marmorată), iar culoarea sa poate varia de la roșu-vișiniu la purpuriu, pe baza unor criterii ce pot varia, precum: rasa de bovine, alimentația, vârsta animalului sau mediul în care a fost crescut.
Un ribeye este dezosat înainte de comercializare, iar opțional, se poate îndepărta excesul de grăsime localizat pe suprafețele de mușchi. De obicei, carnea este fasonată și oferită spre vânzare în bucăți ce pot varia între 2 si 3 kilograme, urmate apoi a fi secționate după preferințe.
Antricot de vită la grătar cu sos de unt și piper
Ingrediente necesare :
- 2-3 kilograme antricot de vită
- 2 linguri unt
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 cățel de usturoi
- rozmarin
- oregano
- sare și piper
Mod de preparare:
Antricot de vită cu ciuperci în sos de smântână
Ingrediente necesare:
- 2-3 kilograme antricot de vită
- 1 cană ciuperci feliate
- 1 cană smântână dulce
- 1 lingură unt
- 1 linguriță făină fără amidon
- ½ linguriță nucșoară măcinată
- 1 lingură ulei floarea soarelui
- sare și piper.
Mod de preparare:
Accesoriile de grătar necesare pentru pregătirea antricotului
Comandă acum de pe site cele mai potrivite accesorii de gratar pentru manipularea fără probleme a acestui tip de carne, astfel încât să se rumenească bine pe toate părțile, după preferințele fiecăruia de la masă.
Descoperă prețuri uimitoare la toate produsele din oferta actualizată și comandă online soluții pentru camping și BBQ, de o calitate germană simplu de observat chiar de la primele utilizări. Pentru mai multe articole cu informații utile, ne revedem pe blogul Enders!