Publicat pe Lasă un comentariu

Fructe de mare la grătar pentru seri cu iz mediteranean

Inele de calamar cu arome de tarhon și boia
Grătarele pe gaz Enders îți permit să experimentezi savori și texturi ale celor mai interesante bucătării din lume, chiar în liniștea curții tale. Pentru astăzi ți-am pregătit un ABC al fructelor de mare la grătar, ce amintesc de atmosfera magică a serilor calde cu iz mediteranean.

Inele de calamar cu arome de tarhon și boia

Inelele de calamar la grătar se pregătesc rapid, iar în meniul cu fructe de mare la grătar, sunt percepute mai degrabă ca un starter binevenit pe masă. Merg de minute cu lămâie și o bere rece, cât timp celelalte bunătăți din adâncul mării se fac pe grill:
Inele de calamar cu arome de tarhon și boia

Ingrediente necesare 

    • 500 gr inele de calamar
    • 1 rămurică de tarhon uscat
    • 1 lingură ulei de măsline 
    • ½ linguriță boia afumată 
    • ½ linguriță usturoi granulat
    • sare și piper după gust

Mod de preparare:

Pasul 1:Inelele de calmar se spală și se lasă într-un bol cu apă rece, după care se pun într-o pungă alimentară. Tarhonul uscat, boiaua, sarea piperul și usturoiul granulat se adaugă în mojar și se amestecă foarte bine. Dacă se utilizează tarhon proaspăt, se adaugă în mojar după ce a fost bine mărunțit în prealabil.Pasul 2: Compoziția se adaugă în punga alimentară, peste inelele de calamar, lăsându-se la marinat pentru aproximativ 3-4 ore. Se pun apoi pe suprafața de grill încinsă, lăsându-se pe fiecare parte până când își schimbă aspectul, din translucid în alb. Se verifica daca sunt suficient de moi, cu ajutorul unei furculițe.Sfat de servire: Se pot servi cu suc de lămâie, sau chiar si cu o garnitură la fel de light, așa cum este garnitura de orez.Pont: Dacă inelele de calamar sunt lăsate pentru prea mult timp pe grătar, acestea își vor pierde frăgezimea, căpătând astfel o textură tare sau gumoasă.

Caracatiță la grătar - deliciu din inima insulelor grecești

Seara cu fructe de mare la grătar continuă cu încă un preparat uimitor, desprins din atmosfera cu iz de vacanță a satelor din insulele grecești. Dacă nu ai mai pregătit niciodată până acum caracatiță, iată ce ai de făcut:

Ingrediente necesare (3 porții):

  • 1 caracatiță
  • 1 pahar de vin alb
  • 50 ml ulei de măsline
  • 2 linguri oțet balsamic
  • 3-4 foi de dafin
  • 1 lămâie
  • oregano
  • sare și piper.
Caracatiță la grătar

Mod de preparare:

Pasul 1: Dacă achiziționezi o caracatiță proaspătă (de altfel, un lucru cât se poate de recomandat), trebuie mai întâi să o cureți. Acest proces implică îndepărtarea ochilor și a sacului cu cerneală, tăierea celor opt tentacule, precum și îndepărtarea măruntaielor din corp.Pasul 2: Corpul și tentaculele se spală apoi sub jet rece, după care se adaugă într-o oală fără apă, lăsată pe aragaz la foc mic. Astfel, bucățile de caracatiță își vor schimba culoarea, devenind roșiatice. În acest moment, se pot adăuga un pahar de vin alb și câteva frunze de dafin.Pasul 3: Se lasă pe foc pentru aproximativ 45-60 de minute, în funcție de dimensiunile acesteia, până când se poate înțepa ușor cu o furculiță. Apoi, bucățile se spală bine sub jet de apă, pentru a se îndepărta pielița roșiatică.Pasul 4: Într-un bol se adaugă jumătatea cantității recomandate de ulei de măsline, oregano și oțetul balsamic. Se adaugă apoi sare și piper, iar toată această compoziție se amestecă bine. Se ung bucățile de caracatiță cu acest sos, apoi se pun pe grătar pentru 3-5 minute, pe fiecare parte.Sfat de servire: Se servesc apoi cât încă sunt calde, stropite bine cu ulei de măsline și suc de lămâie proaspătă. După gust, deasupra se poate presăra și puțin oregano. Pont: Vinul alb nu trebuie să lipsească de la acest deliciu mediteranean.
Lasă un răspuns