Grătarele pe gaz Enders îți permit să experimentezi savori și texturi ale celor mai interesante bucătării din lume, chiar în liniștea curții tale. Pentru astăzi ți-am pregătit un ABC al fructelor de mare la grătar, ce amintesc de atmosfera magică a serilor calde cu iz mediteranean.
Inele de calamar cu arome de tarhon și boia
Inelele de calamar la grătar se pregătesc rapid, iar în meniul cu fructe de mare la grătar, sunt percepute mai degrabă ca un starter binevenit pe masă. Merg de minute cu lămâie și o bere rece, cât timp celelalte bunătăți din adâncul mării se fac pe grill:
Ingrediente necesare
-
- 500 gr inele de calamar
- 1 rămurică de tarhon uscat
- 1 lingură ulei de măsline
- ½ linguriță boia afumată
- ½ linguriță usturoi granulat
- sare și piper după gust
Mod de preparare:
Caracatiță la grătar - deliciu din inima insulelor grecești
Seara cu fructe de mare la grătar continuă cu încă un preparat uimitor, desprins din atmosfera cu iz de vacanță a satelor din insulele grecești. Dacă nu ai mai pregătit niciodată până acum caracatiță, iată ce ai de făcut:
Ingrediente necesare (3 porții):
- 1 caracatiță
- 1 pahar de vin alb
- 50 ml ulei de măsline
- 2 linguri oțet balsamic
- 3-4 foi de dafin
- 1 lămâie
- oregano
- sare și piper.