Publicat pe Lasă un comentariu

Grătarul pe gaz. Sfaturi practice pentru curățare și întreținere

Grătarul pe gaz. Sfaturi practice pentru curățare și întreținere
Grătarul pe gaz este un aliat de nădejde în locuința oricărui bucătar, fie el amator sau chef în adevăratul sens al cuvântului, iar dacă ai achiziționat un grătar pe gaz, cu siguranță ești pasionat de grilling, așa că este normal să îți dorești să te bucuri de el cât mai mult timp.

Pentru asta, trebuie să ții cont de anumite aspecte ce țin de curățarea și întreținerea unui grătar pe gaz, așa că, mai jos, îți prezentăm câteva sfaturi practice, astfel încât să te asiguri că investiția este una pe termen lung.

De ce este nevoie pentru a curăța un grătar pe gaz

Indiferent că folosești grătarul pe gaz zi de zi sau doar ocazional, se recomandă o curățare generală a acestuia, după fiecare utilizare, pentru a evita ca piesele să ruginească și să se deterioreze.

Ustensile necesare pentru curățarea grătarului pe gaz:

Grătarul pe gaz. Pași de urmat pentru curățarea acestuia

Curățarea grătarului pe gaz este, pe cât de necesară, pe atât de simplă și rapidă. În primul rând, primul pas pe care trebuie să-l faci, după ce utilizezi grătarul, este să te asiguri ca acesta s-a răcit complet și, mai apoi, să oprești alimentarea cu gaz și să deconectezi grătarul. Cu ajutorul unei perii pentru grill sau al unui burete de vase, umezit în apă cu detergent și ulei vegetal, îndepărtează urmele de grăsime depuse pe grătar și, mai apoi, usucă suprafața cu o cârpă uscată.
 Pentru a te asigura că ai făcut o curățare generală a grătarului pe gaz, acordă atenție și zonei exterioare a acestuia, care, din cauza expunerii la fenomenele meteo, riscă să ruginească. Utilizează un produs destinat curățării oțelului inoxidabil și curăță zona cu un burete de vase sau cu o lavetă.

Unde depozitezi grătarul pe gaz

Grill-urile sunt construite special pentru a fi utilizate în aer liber, astfel că structura lor este una foarte rezistentă. Totuși, trebuie să ții cont de faptul că acesta este supus condițiilor meteo, care, uneori, conduc la deteriorarea acestuia.Recomandarea specialiștilor este să învelești grătarul pe gaz, atunci când nu îl folosești, cu o husă specială, care îl va proteja de umezeală și de praf, dar și de animalele din curte, acolo unde este cazul.
Ești în căutarea unui grătar pe gaz performant, care să îți ușureze munca în bucătăria de vară din grădină și care să îți asigure mese copioase, în familie și alături de prieteni? Ți-am pregătit o gamă diversificată de modele, astfel încât să îl alegi pe cel potrivit nevoilor tale!
Lasă un răspuns