Grătarele făcute în miez de iarnă aduc în farfurie mâncăruri ce pot contribui la refacerea necesarului caloric, așa cum sunt fripturile pregătite pe baza diferitelor tipuri de carne.
Însă frigul specific acestor zile poate reprezenta o inspirație pentru cei care vor să se încălzească mai bine, savurând preparate ușoare, dar suficient de calde cât să dea farmec peisajului de iarnă. Avem pentru tine 3 rețete de grătar pentru aceasta iarnă. Iată care sunt:
Însă frigul specific acestor zile poate reprezenta o inspirație pentru cei care vor să se încălzească mai bine, savurând preparate ușoare, dar suficient de calde cât să dea farmec peisajului de iarnă. Avem pentru tine 3 rețete de grătar pentru aceasta iarnă. Iată care sunt:
Supă cremă de ghimbir și morcovi
Dacă vrei să te încălzești pe veranda din casă, savurând un preparat din ingrediente ce pot ține răcelile departe, îți recomandăm să încerci această rețetă. Supa cremă de ghimbir și morcovi este pe cât de sănătoasă, pe atât de gustoasă. Iată cât de simplu se prepară la un gratar pe gaz:
Ingrediente necesare (3 porții):
- 9 morcovi
- 3 rădăcini de pătrunjel
- 6 cartofi
- 3 cepe mari
- 2 țeline
- ghimbir
- smântână
- pătrunjel
- parmezan (opțional).
Mod de preparare:
Verdețurile sunt pasate foarte bine cu ajutorul unui blender, peste acestea se toarnă zeama în care au fiert mai devreme legumele și se continuă amestecarea lor în blender, până când se obține o consistență preferată. Se adaugă sare și piper, după gust, servindu-se cât este caldă, cu pătrunjel proaspăt presărat deasupra și crutoane rumenite pe grill.
Mușchi de căprioară cu legume
Sezonul de iarnă este o perioadă numai bună din an pentru a testa friptura de vânat, făcută așa cum trebuie la un gratar pe carbuni. Servit cu vin roșu, ideal pentru cele mai memorabile festinuri din an, mușchiul de căprioara cu legume la grătar descrie un altfel de prânz iernatic.
Ingrediente necesare:
- 200 gr pulpă de căprioară
- 200 gr broccoli
- 40 gr rucola
- 1 dovlecel
- 10 gr cimbru
- 3 linguri lapte bătut
- 4 căței de usturoi
- 1 lingură ulei de măsline
- oțet balsamic
- piper si sare după gust.
Mod de preparare:
Verdețurile sunt pasate foarte bine cu ajutorul unui blender, peste acestea se toarnă zeama în care au fiert mai devreme legumele și se continuă amestecarea lor în blender, până când se obține o consistență preferată. Se adaugă sare și piper, după gust, servindu-se cât este caldă, cu pătrunjel proaspăt presărat deasupra și crutoane rumenite pe grill.
Plăcintă cu mere la grătar
După festinul la grătar pregătit în weekend, un desert servit sub incalzitorul de terasa este răsfățul pe care fiecare de la masă îl dorește. Plăcinta cu mere la grătar completează la perfecție acest tablou de iarnă. Iată cat de simplu este de realizat:
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 300 gr făină
- 200 gr zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 175 gr unt
- 1 ou
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 1 kg mere românești
- ½ linguriță scorțișoară
- 50 gr zahăr
Mod de preparare:
Dacă ți-au plăcut rețetele de astăzi, te invităm să revii pe blog pentru alte idei inspirate, simplu de pregătit cu produsele pe care le poți comandă online de pe site-ul nostru!