Publicat pe Lasă un comentariu

Idei pentru grătarul făcut iarna:Rețete inspirate

Grătarele făcute în miez de iarnă aduc în farfurie mâncăruri ce pot contribui la refacerea necesarului caloric, așa cum sunt fripturile pregătite pe baza diferitelor tipuri de carne.

Însă frigul specific acestor zile poate reprezenta o inspirație pentru cei care vor să se încălzească mai bine, savurând preparate ușoare, dar suficient de calde cât să dea farmec peisajului de iarnă. Avem pentru tine 3 rețete de grătar pentru aceasta iarnă. Iată care sunt:

Supă cremă de ghimbir și morcovi

Dacă vrei să te încălzești pe veranda din casă, savurând un preparat din ingrediente ce pot ține răcelile departe, îți recomandăm să încerci această rețetă. Supa cremă de ghimbir și morcovi este pe cât de sănătoasă, pe atât de gustoasă. Iată cât de simplu se prepară la un gratar pe gaz:

Ingrediente necesare (3 porții):

  • 9 morcovi
  • 3 rădăcini de pătrunjel
  • 6 cartofi
  • 3 cepe mari
  • 2 țeline
  • ghimbir
  • smântână
  • pătrunjel
  • parmezan (opțional).

Mod de preparare:

Pasul 1: Ghimbirul, morcovii și celelalte legume se spală și se curăță de coajă, punându-se toate la fiert pe ochiul reglabil al cuptorului cu gaz, în aproximativ 2 litri de apă cu sare.Pasul 2: După ce s-au fiert, se scot și se storc foarte bine. Apa în care acestea au fost ținute pe foc se păstrează.Pasul 3: Ghimbirul se aruncă, deoarece a avut doar rolul de potențiator aromatic al acestui preparatSfat de servire:Pont:
Verdețurile sunt pasate foarte bine cu ajutorul unui blender, peste acestea se toarnă zeama în care au fiert mai devreme legumele și se continuă amestecarea lor în blender, până când se obține o consistență preferată. Se adaugă sare și piper, după gust, servindu-se cât este caldă, cu pătrunjel proaspăt presărat deasupra și crutoane rumenite pe grill.

Mușchi de căprioară cu legume

Sezonul de iarnă este o perioadă numai bună din an pentru a testa friptura de vânat, făcută așa cum trebuie la un gratar pe carbuni. Servit cu vin roșu, ideal pentru cele mai memorabile festinuri din an, mușchiul de căprioara cu legume la grătar descrie un altfel de prânz iernatic.

Ingrediente necesare:

  • 200 gr pulpă de căprioară
  • 200 gr broccoli
  • 40 gr rucola
  • 1 dovlecel
  • 10 gr cimbru
  • 3 linguri lapte bătut
  • 4 căței de usturoi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • oțet balsamic
  • piper si sare după gust.

Mod de preparare:

Pasul 1: Carnea de căprioară și dovlecelul tăiat felioare se condimentează cu cimbru, sare și piper, apoi se adaugă pe gratarul încins.Pasul 2: Se recomandă ca friptura de căprioară să se întoarcă o singură dată pe fiecare parte, astfel încât să nu își piardă din suculență. Pasul 3: Legumele se vor ține în zona de grill unde focul este mai puțin puternic.Pasul 4: Cantitățile de rucola și broccoli se spală bine și se mărunțesc după preferințe. Se adaugă într-un bol de salată, peste care se adaugă ulei de măsline și oțet balsamic.Pasul 5: Sosul pentru friptură se realizează din lapte bătut, usturoi pisat, un strop de ulei, sare și puțin piper.Sfat de servire: Se servește alături de vin roșu, în compania celor mai dragi persoane aflate la tine pe verandă.Pont:
Verdețurile sunt pasate foarte bine cu ajutorul unui blender, peste acestea se toarnă zeama în care au fiert mai devreme legumele și se continuă amestecarea lor în blender, până când se obține o consistență preferată. Se adaugă sare și piper, după gust, servindu-se cât este caldă, cu pătrunjel proaspăt presărat deasupra și crutoane rumenite pe grill.

Plăcintă cu mere la grătar

După festinul la grătar pregătit în weekend, un desert servit sub incalzitorul de terasa este răsfățul pe care fiecare de la masă îl dorește. Plăcinta cu mere la grătar completează la perfecție acest tablou de iarnă. Iată cat de simplu este de realizat:

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 300 gr făină
  • 200 gr zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 175 gr unt
  • 1 ou

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 1 kg mere românești
  • ½ linguriță scorțișoară
  • 50 gr zahăr

 

Mod de preparare:

Pasul 1: Se cerne făina pe o suprafață de lucru dreaptă și apoi se întinde bine, iar în mijlocul acesteia se realizează o adâncitură, în care se pune oul.Pasul 2: Se presară zahărul, se adaugă cantitatea de unt, după care aluatu se frământă bine. Pasul 3: După frământare, se ține la frigider pentru 60 de minute. Pasul 4: În acest timp se spală merele și se curăță de coajă, apoi se trec prin răzătoare. După această etapă, se presară peste conținutul lor scorțișoară și zahăr.Pasul 5: Aproximativ două treimi din cantitatea de aluat se întinde pe suprafața de lucru, acoperită în prealabil cu o peliculă de făină. Se construiește apoi din aluat o formă rotundă, după care se pune într-o tavă unsă cu ulei.Pasul 6: Aluatul se trage peste marginile tăvii, iar deasupra acestuia se adaugă în această etapă merele trecute prin răzătoare și înmiresmate apoi, conform indicațiilor de mai sus. Restul cantității de aluat se întinde și se taie în fâșii de lățime medie, adăugându-se la final peste umplutură.Pasul 7: Se utilizează funcția de coacere a grătarului pentru a lăsa la dospit această plăcintă cu mere pentru aproximativ 60 de minute. Când este gata, se scoate și se lasă la răcit, la temperatura camerei.Sfat de servire: Se servește cu multă voie bună și poftă de povești, pe veranda casei!Pont:
Dacă ți-au plăcut rețetele de astăzi, te invităm să revii pe blog pentru alte idei inspirate, simplu de pregătit cu produsele pe care le poți comandă online de pe site-ul nostru!
Lasă un răspuns