Publicat pe Lasă un comentariu

Meniul de Paște: rețete la grătarul tău Enders

Friptură de miel cu cartofi
Pentru că ne apropiem cu pași reprezi de această dată importantă din calendarul ortodox, îți oferim astăzi câteva idei de rețete la grătar, astfel încât pe masa pascală să pui bunătăți așa cum îți dorești. Nelipsita friptură de miel, pește bine rumenit în aer liber și o altă rețetă-surpriză te așteaptă în rândurile de mai jos.
Află cât de simplu se pregătesc acestea la grătarul tău Enders, urmând cu atenție pașii de pregătire și având la îndemână toate ustensilele necesare.

Friptură de miel pe pat de cartofi românești

Carnea de miel este apreciată pentru savoarea sa unică, fiind un preparat central al meniului de Paști. Chiar dacă rețetă clasică implică utilizarea cuptorului pentru pregătirea fripturii, varianta la grătar este cel puțin la fel de gustoasă, mai ales dacă vine servită alături de garnitura perfectă.
Friptură de miel cu cartofi

Ingrediente necesare:

  • 500 gr carne de miel
  • 200 ml vin roșu
  • 3-4 căței de usturoi
  • 2 cepe roși
  • 2 linguri muștar de Dijon
  • 2 linguri ketchup
  • 1 linguriță sos chili
  • 1 lingura sos Worchestershire
  • 100 ml ulei de măsline
  • cimbru și paprika dulce
  • sare și piper după gust
  • cartofi albi românești

 

Mod de preparare:

Pasul 1: Carnea de miel se curăță de pielițe, se condimentează cu usturoi, sos chili, cimbru, paprika, sare și piper, apoi se lasă la marinat pentru 24 de ore. În ziua pregătirii fripturii, cartofii albi românești se spală și lasă la fiert pentru aproximativ 10 minute, pentru a se înmuia, însă fără a-și pierde din fermitatePasul 2: Cât timp friptura de miel se va rumeni pe grătar, fiecare porțiune de carne va fi unsă cu un sos realizat în casă, compus din: ceapă roșie tocată mărunt și călita în tigaie; ulei de măsline, vin roșu, muștar de Dijon, ketchup dulce, sos Worchestershire, piper și sos chili, adăugate peste ceapă.Pasul 3: După ce sosul dă în clocot, se pune capac peste cratiță și se lasă pe foc pentru o jumătate de oră. În acest timp, cartofii se taie în jumătăți și se ung cu un alt sos făcut în casă, compus din usturoi, ulei de măsline, puțin cimbru, sare și piper.Pasul 4: După marinare, carnea se pune pe grătar. Timp recomandat: 4-5 minute pe fiecare parte, astfel încât crusta formată la exterior sa împiedice scurgerea sucurilor.Sfat de servire: Friptura de miel și cartofii românești se pot servi alături de salată sau murături.

Tocăniță de peste la Switch Grid Dutch Oven

Pentru că Paștele se celebrează în mijlocul primăverii, ce-ai spune de o rețetă light, realizată cu poftă în aer liber și perfecta pentru cei care nu consumă carne? Iată cât de simplu se pregătește tocănița de peste la cuptorul olandez Switch Grid Dutch Oven:

Ingrediente necesare:

  • 4 bucăți de merluciu sau cod
  • 1 conservă de roșii bulion
  • 250 ml vin alb sec
  • 5 căței de usturoi
  • 3 frunze de busuioc
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 lingură ulei
  • 1 lămâie
  • sare și piper
Tocăniță de peste

Mod de preparare:

Pasul 1: Ceapa se taie mărunt și le lasă la călit în ulei, până când prinde o crustă aurie. De asemenea, bucățile de pește se taie în bucăți de dimensiuni mici, se curăță de solzi și măruntaie, adăugându-se peste acestea sare și piper. Pentru moment, se lasă pe un platou întins.Pasul 2: Cât timp ceapa se călește, în cuptorul de fontă Switch Grid Dutch Oven, ai cărui pereți interiori sunt unși în prealabil cu ulei, se adaugă usturoi tăiat mărunt și busuioc. Cel din urmă se scoate după 1 minut, deoarece poate oferi un gust amar întregii compoziții.Pasul 3: Se adaugă apoi în recipient vinul, iar din momentul în care acesta începe să fiarbă, se mai lasă compoziția pentru aproximativ 5 minute la foc mic. Apoi, în Switch Grid Dutch Oven se mai adaugă conserva de roșii bulion, sarea, piperul. După aproximativ 15 minute la foc mediu, se adaugă în compoziție și bucățile de pește.După alte 10 minute, tocănița de pește este gata.Sfat de servire: Peste aceasta se presară verdețuri proaspete și este servită alături de felii de lămâie proaspete. Poftă bună!

Fructe la grătar cu înghețată și coniac

Te surprindem la final cu un desert inedit pentru masa de Paște, pregătit la grătar pentru toți cei care îți trec pragul în această zi specială. Fructele la grătar cu înghețată și coniac se pregătesc în aproximativ 45 de minute:
Fructe la grătar cu înghețată

Ingrediente necesare:

  • 2 piersici
  • 2 banane
  • 3 lingurițe zahăr
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 linguriță coniac
  • înghețată de vanilie

Mod de preparare:

Pasul 1: Piersicile se spală și se taie pe jumătate, iar sâmburii sunt înlăturați. Banalele se decojesc și se taie în bucăți simetrice, prin secțiuni realizate pe diagonală. Într-un castron, se amestecă foarte bine zahărul și scorțișoara, după care se poate da drumul la grătar.Pasul 2: Bananele și piersicile se pun pe grill-ul încins, cu părțile secționate în jos. Se verifică periodic și se scot atunci când au căpătat urmele de grill. Se întorc apoi pe partea cealaltă și se lasă la făcut pentru un interval de timp asemănător.Pasul 3: Peste ele se presară amestecul pregătit în bol și se mai lasă pe grill până când compoziția aceasta se caramelizează ușor, iar fructele capătă o culoare rumenie și devin moi la suprafață.Sfat de servire: Se scot apoi pe o farfurie întinsă, se ornează cu înghețată, iar peste acest amestec se adaugă coniacul. În final, se mai poate adăuga și puțin amestec de zahăr cu scorțișoară.
Acestea sunt recomandările Enders pentru mașa de Paște din acest an. Comandă online toate cele necesare pentru acest festin de primăvară și surprinde-i pe toți cu bucate tradiționale, însă reinterpretate cu mult bun gust!
Lasă un răspuns