Pentru că ne apropiem cu pași reprezi de această dată importantă din calendarul ortodox, îți oferim astăzi câteva idei de rețete la grătar, astfel încât pe masa pascală să pui bunătăți așa cum îți dorești. Nelipsita friptură de miel, pește bine rumenit în aer liber și o altă rețetă-surpriză te așteaptă în rândurile de mai jos.
Află cât de simplu se pregătesc acestea la grătarul tău Enders, urmând cu atenție pașii de pregătire și având la îndemână toate ustensilele necesare.
Află cât de simplu se pregătesc acestea la grătarul tău Enders, urmând cu atenție pașii de pregătire și având la îndemână toate ustensilele necesare.
Friptură de miel pe pat de cartofi românești
Carnea de miel este apreciată pentru savoarea sa unică, fiind un preparat central al meniului de Paști. Chiar dacă rețetă clasică implică utilizarea cuptorului pentru pregătirea fripturii, varianta la grătar este cel puțin la fel de gustoasă, mai ales dacă vine servită alături de garnitura perfectă.
Ingrediente necesare:
- 500 gr carne de miel
- 200 ml vin roșu
- 3-4 căței de usturoi
- 2 cepe roși
- 2 linguri muștar de Dijon
- 2 linguri ketchup
- 1 linguriță sos chili
- 1 lingura sos Worchestershire
- 100 ml ulei de măsline
- cimbru și paprika dulce
- sare și piper după gust
- cartofi albi românești
Mod de preparare:
Tocăniță de peste la Switch Grid Dutch Oven
Pentru că Paștele se celebrează în mijlocul primăverii, ce-ai spune de o rețetă light, realizată cu poftă în aer liber și perfecta pentru cei care nu consumă carne? Iată cât de simplu se pregătește tocănița de peste la cuptorul olandez Switch Grid Dutch Oven:
Ingrediente necesare:
- 4 bucăți de merluciu sau cod
- 1 conservă de roșii bulion
- 250 ml vin alb sec
- 5 căței de usturoi
- 3 frunze de busuioc
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 lingură ulei
- 1 lămâie
- sare și piper
Mod de preparare:
Fructe la grătar cu înghețată și coniac
Te surprindem la final cu un desert inedit pentru masa de Paște, pregătit la grătar pentru toți cei care îți trec pragul în această zi specială. Fructele la grătar cu înghețată și coniac se pregătesc în aproximativ 45 de minute:
Ingrediente necesare:
- 2 piersici
- 2 banane
- 3 lingurițe zahăr
- 1 linguriță scorțișoară
- 1 linguriță coniac
- înghețată de vanilie
Mod de preparare:
Acestea sunt recomandările Enders pentru mașa de Paște din acest an. Comandă online toate cele necesare pentru acest festin de primăvară și surprinde-i pe toți cu bucate tradiționale, însă reinterpretate cu mult bun gust!