Grătarul reprezintă prilejul ideal pentru reuniunile cu prietenii și cu familia, dar și pentru petrecerea timpului liber, savurând preparate gustoase. Dacă nu ai achiziționat, încă, un grătar sau vrei să îl înlocuiești pe cel vechi, cu siguranță te vor convinge preparatele pe care îți propunem astăzi..
Nu mai este o surpriză pentru nimeni faptul că noi, românii, suntem mari iubitori de grătar și, pe bună dreptate; pregătite la grătar, mâncărurile sunt mult mai savuroase, dar și sănătoase, așa că, în rândurile de mai jos, îți prezentăm câteva rețete tradiționale, pe care le poți găti pe grătarul pe gaz.
Vinete coapte la grătar cu usturoi si ardei iute
Ingrediente vinete coapte la grătar cu usturoi si ardei iute :
- 2 kg vinete
- un cățel de usturoi
- 200 ml ulei
- Sare
- 2-3 ardei iuți
- o linguriță de zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Legume de vară la gratar
Rețeta pentru legume la grătar este una cât se poate de simplă: se spală bine toate legumele, se curăță, se condimentează (dacă este cazul) și se așază pe grătar. Pregătite astfel, legumele coapte își vor păstra gustul și aroma specifice.
Păstrăv la grătar
Ingrediente păstrăv la grătar :
- 2 păstrăvi
- ½ lămâie
- 2 căței de usturoi
- frunze de dafin
- o jumătate de legătură pătrunjel
- sare
- piper
- o lingură de ulei de măsline
Mod de preparare:
Cotlet de porc la grătar
Ingrediente cotlet de porc la grătar
- 1 kg cotlet de porc, cu sau fără os
- 1 linguriță de cimbru
- 1 linguriță de sare
- piper
- o lingură de ulei de măsline
Mod de preparare:
Indiferent de preparatele pe care vrei să le găsești, asigură-te că ai ales un grătar pe gaz profesional, care să asigure prospețimea și frăgezimea alimentelor.