Publicat pe Lasă un comentariu

Rețete românești pe care le poți găti pe grătarul pe gaz

Rețete românești pe care le poți găti pe grătarul pe gaz

 Grătarul reprezintă prilejul ideal pentru reuniunile cu prietenii și cu familia, dar și pentru petrecerea timpului liber, savurând preparate gustoase. Dacă nu ai achiziționat, încă, un grătar sau vrei să îl înlocuiești pe cel vechi, cu siguranță te vor convinge preparatele pe care îți propunem astăzi..

 Nu mai este o surpriză pentru nimeni faptul că noi, românii, suntem mari iubitori de grătar și, pe bună dreptate; pregătite la grătar, mâncărurile sunt mult mai savuroase, dar și sănătoase, așa că, în  rândurile de mai jos, îți prezentăm câteva rețete tradiționale, pe care le poți găti pe grătarul pe gaz.

Vinete coapte la grătar cu usturoi si ardei iute

Nimic nu egalează aroma vinetelor coapte, care amintește de gustul copilăriei și de vacanțele la bunici, când acest preparat era nelipsit. Astăzi îți prezentăm o nouă variantă de preparare a vinetelor coapte, cu usturoi și ardei iute.
Vinete coapte la grătar cu usturoi si ardei iute

Ingrediente vinete coapte la grătar cu usturoi si ardei iute :

  • 2 kg vinete
  • un cățel de usturoi
  • 200 ml ulei
  • Sare
  • 2-3 ardei iuți
  • o linguriță de zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Pasul 1: Taie vinetele în rondele nici groase, nici subțiri, presară sare deasupra și întoarce-le pe fiecare parte, cu ajutorul unei spatule pentru grătar. Lasă-le timp de cateva minute, pe fiecare parte, până își trag toată sarea de care au nevoie. Pasul 2: Apoi, așază feliile de vinete pe grătarul cu gaz, timp de un minute pe fiecare parte. Pasul 3: Feliază usturoiul și ardeii iuți în rondele mărunte și adaugă-le, împreună cu feliile de vinete, într-un vas încăpător, unde torni 150 ml de ulei. Pasul 4: După ce ai amestecat, pune compoziția în borcane și mai adaugă aproximativ 50 ml de ulei.Sfat de servire: Păstrează borcanele la rece și poți consuma preparatul atât ca atare, cât și ca garnitură.Pont: To be written here.

Legume de vară la gratar

Legumele proaspete, de vară, fac deliciul oricărei mese, iar preparate la grătar se transformă într-un adevărat răsfăț culinar, indiferent că le mănânci ca atare, ori alături de o friptură bine făcută pe grill. Cartofii crocanți la exterior și cremoși în interior, ciupercile suculente, ardeiul copt, sparanghelul plin de vitamine, roșiile zemoase, morcovii aromați și ceapa dulce, toate au o aromă delicioasă și îți asigură mese pline de nutrienți.

Rețeta pentru legume la grătar este una cât se poate de simplă: se spală bine toate legumele, se curăță, se condimentează (dacă este cazul) și se așază pe grătar. Pregătite astfel, legumele coapte își vor păstra gustul și aroma specifice.

Păstrăv la grătar

Poate unul dintre cele mai delicioase preparate și des întâlnite pe mesele românilor, păstrăvul la grătar, cu pielea rumenă și ușor crocantă, este pe cât de gustos, pe atât de simplu de preparat.
Păstrăv la grătar

Ingrediente păstrăv la grătar :

  • 2 păstrăvi
  • ½ lămâie
  • 2 căței de usturoi
  • frunze de dafin
  • o jumătate de legătură pătrunjel
  • sare
  • piper
  • o lingură de ulei de măsline

Mod de preparare:

Pasul 1:Spală peștele deja eviscerat cu apă rece, atât la interior, cât și la exterior, după care tamponează-l cu hârtie de bucătărie, pentru a elimina surplusul de apă. Pasul 2: Condimentează, mai apoi, peștele și adaugă zeama de lămâie. Pasul 3: Așază peștele pe grătarul pe gaz bine încins și stropește-l cu ulei de măsline. Păstrăvul trebuie întors o singură dată, iar pentru asta recomandăm utilizarea unei spatule pentru grătar, astfel încât să evităm ca peștele să se lipească. Pasul 4: Durata de gătire a peștelui, pe fiecare parte, este de aproximativ 6 – 10 minute.Sfat de servire: Bucură-te de un păstrăv la grătar bine fript și crocant și acompaniază-l cu un mujdei de usturoi și legume pregătite într-o tigaie antiaderentă.Pont: Asigură-te că grătarul este întodeauna bine uns cu grăsime înainte de a pune peștele pe acesta.

Cotlet de porc la grătar

Cea mai bună legumă rămâne… carnea. Și, nu orice carne, ci cotletul de porc la grătar, preferatul multora dintre români și nu numai. Poate cel mai mai popular tip de carne, cotletul de porc are o aromă aparte, iar recomandarea bucătarilor este ca acesta să fie tăiat la o grosime de cel puțin 1 cm, pentru a evita deshidratarea în timpul gătitului la grătar și să nu fie complet degresat, ci să aibă puțină grăsime de jur împrejur.

Ingrediente cotlet de porc la grătar

  • 1 kg cotlet de porc, cu sau fără os
  • 1 linguriță de cimbru
  • 1 linguriță de sare
  • piper
  • o lingură de ulei de măsline
Cotlet de porc la grătar

Mod de preparare:

Pasul 1: Cotletele de porc trebuie scoase de la frigider cu minimum 15 minute înainte de gătire,astfel încât să atingă temperatura camerei și trebuie bine tamponată cu un șervețel de hârtie. Pasul 2: Cotletul de porc trebuie întors pe grătar o singură dată, după ce s-a gătit timp de 4 minute pe fiecare parte.Sfat de servire: Pont:

Indiferent de preparatele pe care vrei să le găsești, asigură-te că ai ales un grătar pe gaz profesional, care să asigure prospețimea și frăgezimea alimentelor.

Lasă un răspuns