Publicat pe Lasă un comentariu

Rețete cu fructe de mare la grătar pe care trebuie să le încerci

Serile de vară ale acestui an reprezintă un prilej numai bun pentru a-i chema pe toți cei dragi la tine, în jurul unui grătar cu preparate savuroase.
Pentru că în lunile călduroase din an, nutriționiștii recomandă pe cât de mult posibil mese ușoare, am pregătit azi pentru tine un articol cu rețete la grătar, construite în jurul fructelor de mare. Iată, așadar, care sunt recomandările noastre:

 Caracatiță și creveți la grătar cu sos tzatziki

Sosul tzatziki răcoritor se îmbină perfect cu fructele de mare pe care le rumenești bine, având la îndemână un produs din oferta noastră de gratare. Află mai jos secretele din spatele acestei rețete de vară:

Ingrediente necesare (1 porțiе):

  • Caracatiță: 50 g
  • Creveți prăjiți: 50 g
  • Castraveți verzi: 50 g
  • Iaurt (2-5% grăsime): 80 g
  • Ulei de măsline: ½ linguriță
  • Suc de lămâie: 1 linguriță
  • 1 cățel de usturoi
  • Piper negru măcinat
  • Sare

Mod de preparare:

Castraveții verzi se curăță de coajă și semințe, se taie în cubulețe și amestecă apoi bine în iaurt. Se pisează cățelul de usturoi, apoi se adaugă în compoziție, alături de sucul de lămâie, uleiul de măsline, sare și piper. Se omogenizează foarte bine acest mix de ingrediente, după care se lasă în frigider până la servire.După ce se scoate din apă în care a fost fiartă și se scurge bine, caracatița se pune pe grătarul bine încins, alături de creveți. Se lasă pe suprafața acestuia pentru aproximativ 3-4 minute, întorcându-se pe fiecare parte, cât să prindă crustă. Apoi, se scot de pe grătar și se servesc alături de sosul tzatziki și cubulețele răcoritoare de castravete verde.

Frigărui la grătar din creveți, calamar și scoici

Fructele mare proaspete sunt întotdeauna un deliciu, indiferent de maniera în care acestea sunt servite. O idee de prezentare a acestora se potrivește de minune cu întâlnirea în jurul grătarului pe care o planifici pentru weekend: frigărui cu fructe de mare.

Ingrediente necesare (3 porții):

  • Creveți, calamar, scoici: 500 g
  • Roșii cherry: 200 g
  • Rozmarin mărunțit: ½ linguriță
  • Ulei de măsline: 2 linguri
  • Piper proaspăt măcinat: 2 g
  • Sare: 10 g

*Pentru acest volum de ingrediente se recomandă utilizarea a 10 bețe de frigărui.

Mod de preparare:

Fructele de mare se spală, se lasă la uscat pe un șervețel de hârtie, după care se taie în bucățele. La fel de procedează și cu roșiile cherry. Pe bețe de frigărui se adaugă în mod alternativ bucățele de fructe de mare și bucățele de roșii cherry, însă fără a adăuga sare. În cazul în care se adaugă sare acum, fructele de mare se vor întări.După ce se încinge grătarul, iar focul este potrivit, se pot pune frigăruile cu fructe de mare. Se verifică în mod constant, iar atunci când creveții se înroșesc (semn că sunt deja pătrunși), se întorc. Dacă se lasă prea mult pe foc, atunci creveții vor deveni gumoși și tari, adică foarte dificil de mestecat. Timpul ideal de rumenire pe o parte: 3-4 minute. Imediat ce frigaruile s-a pătruns bine pe toate părțile, se scot de pe grătar și se ung bine cu sosul realizat în prealabil din: ulei de măsline, sare, piper și rozmarinul proaspăt, mărunțit foarte bine. După acest pas, frigăruile cu fructe de mare și roșii cherry se pun într-o oală și se acoperă cu un capac. Ferite astfel de aer, își păstrează suculența până la momentul servirii.

Fructe de mare la grătar în sos tomat

Ultima rețeta de azi îți aduce în farfurie o armonie de gusturi și texturi. Surprinde-ți invitații cu o porție de fructe de mare la grătar, servite apoi în sos tomat cu mirodenii proaspete. Iată cât de simplu este să realizezi această rețetă:

Ingrediente necesare (1 porțiе):

  • Creveți, calamar, caracatiță: 400 g
  • Vin alb: 100 ml
  • Roșii: 2
  • Ardei iute: 1
  • Căței de usturoi: 5
  • Ulei de măsline: 3-4 linguri
  • Sare: 10 g

Mod de preparare:

Se spală foarte bine fructele de mare, se lasă o perioadă la uscat într-o oală, după care se ung foarte bine cu ulei pe toate părțile. Se iau cele două roșii și se decojesc, iar cei doi ardei iuți se taie în rondele. După ce focul grătarului este pregătit, fructele de mare se lasă la rumenit (3-4 minute).Roșiile decojite, tăiate în bucățele, se adaugă într-un castron alături de rondelele de ardei iute, peste care se adaugă cantitatea de vin alb. Se amestecă bine și se lasă compoziția la fiert pentru aproximativ 30 de minute. Se adaugă usturoi și sare după gust, se lasă la clocotit, apoi se închide focul.Sosul de tomate proaspăt obținut se adaugă peste bucățile de fructe de mare, abia scoase de pe grătar. Pentru un plus de savoare și un aspect mult mai plăcut, porțiile se pot orna cu diferite verdețuri proaspete. Poftă bună!

Pentru că rețetele de mai sus să iasă cum îți dorești, este esențial să ai la îndemână un grătar pe măsura așteptărilor tale. Vezi cum arată oferta noastră de gratare pe gaz, gratare pe carbuni și accesorii pentru gratar, comandă online cele mai potrivite soluții pentru nevoile tale și permite-ți să încerci noi și noi rețete, alături de sfaturile inspirate pe care ți le oferim!

Lasă un răspuns