Publicat pe Lasă un comentariu

Idei pentru mese delicioase. Rețete simple pe grătar.

Idei pentru mese delicioase. Rețete simple pe grătar.
Îți propunem astăzi un meniu variat, cu feluri de mâncare ce îți lasă gura apă și pe care le poți prepara în curte la tine, adică acolo unde cei dragi vin cu poftă la masă.

Dacă ai la îndemână un gratar pe gaz, haide să ne apucăm de treabă, pentru că mâncarea bună se prepară cu migală, dar și cu cele mai performante tehnologii pentru gătit în aer liber, așa cum sunt cele din oferta Enders:

Frigărui cu piept de pui la grătar și legume mixte

Frigărui cu piept de pui la grătar și legume mixte

Ingrediente:

  • 800 gr pui dezosat
  • 100 gr iaurt
  • Roșii cherry și ardei grași
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 1 lingură ketchup
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 linguriță boia dulce
  • 1 linguriță coriandru, chimen
  • Sare și piper

Mod de preparare:

Pasul 1: Adăugăm într-un bol legumele, sarea, piperul, carnea și condimentele, lăsând apoi marinata la frigider pentru aproximativ 2 ore. Pasul 2: După ce s-a marinat puiul, începem să adăugăm alternativ pe tepusele de frigărui bucăți de legume și felii de carne (este indicat ca acestea să aibă dimensiuni apropiate).Pasul 3: Punem apoi frigăruile pe grătarul încins, câte 4-5 minute pe fiecare parte. Frigăruile de pui se mai pot servi cu garnitură de orez basmati și chiar cu o salată de rucola. Sfat de servire: legume la grătarPont: Stropește carnea cu un pic de zeamă de lămâie.

Mușchi de căprioară cu legume

Sezonul de iarnă este o perioadă numai bună din an pentru a testa friptura de vânat, făcută așa cum trebuie la un gratar pe carbuni. Servit cu vin roșu, ideal pentru cele mai memorabile festinuri din an, mușchiul de căprioara cu legume la grătar descrie un altfel de prânz iernatic.

Ingrediente necesare:

  • 4-5 chifle
  • 300 gr mozzarela
  • 100 gr parmezan
  • Busuioc proaspat
  • 1 legătură de ceapă verde
Chifle cu brânză la grătar

Mod de preparare:

Pasul 1: Se realizează în chifle cruste de dimensiuni medii, pe care le umplem apoi cu brânzeturi și verdeață, după gust, în funcție de câtă aromă se dorește la final. Pasul 2: După ce au fost umplute, chiflele se învelesc bine în folie de aluminiu și se pun pe grătar. Pasul 3: Se lasă pe fiecare parte aproximativ 6-7 minute.Sfat de servire: Pot fi servite ca aperitiv, până când felul principal se rumenește bine pe grătarul cu gaz.Pont:

Brânză feta la grătar

Brânză feta la grătar

Ingrediente:

  • Brânză feta
  • Busuioc
  • Cimbru
  • Ulei de măsline
  • Ardei grași
  • Roșii

Mod de preparare:

Pasul 1: Pe o bucată de folie de aluminiu punem ulei de măsline, adăugând apoi busuiocul, cimbrul, ardeii grași tăiați subțire, roșiile tăiate felii și o felie de brânză feta, groasă cât un deget.Pasul 2: Strângem folia de aluminiu bine, astfel încât conținutul să nu se verse în timpl preparării pe grătarul cu gaz. Reluăm aceeași acțiune până când obținem aproximativ 10-15 astfel de pachețele.Pasul 3: Punem câte 5 pachețele simultan pe grătar, lăsându-le câte 5 minute pe fiecare parte. Sfat de servire: Se pot servi alături de legume la grătar și puțin mujdei.Pont:
Lasă un răspuns