Publicat pe Lasă un comentariu

Rețete la plita pe gaz ideale pentru camping

Vacanta la camping
Ai în plan o aventură la camping într-o perioadă cu vreme frumoasă de la începutul verii? Dacă răspunsul este unul afirmativ, adaugă în coșul tău de cumpărături cele mai potrivite produse Enders pentru o astfel de ieșire, astfel încât mesele în natura să iasă așa cum îți dorești.

Primul produs de pe lista trebuie să fie plita pentru camping, deoarece îți permite să gătești ca acasă pentru cei dragi, indiferent de locul în care dormiți peste noapte. Pentru a te convinge de utilitatea sa, îți recomandăm cu drag 3 rețete simplu de realizat în aer liber.

Pentru micul dejun: Omletă cu spanac

Spanacul este un aliment ideal pentru savoarea oferită în farfurie, însă și pentru energia pe care ți-o oferă, ideală pentru drumeții montane și alte activități în inima naturii. Așadar, iată o rețetă simplu de pregătit în camping la plita cu gaz:
Omletă cu spanac

Ingrediente necesare (3 porții):

  •  4 ouă
  • 1 legătură de spanac
  • 2 fire de ceapă verde
  • 2 linguri de ulei
  • sare și piper după gust

Mod de preparare:

Pasul 1: Dacă spanacul este proaspăt, trebuie să se spele foarte bine înainte, pentru a nu rămâne urme de pământ pe frunzele sale. Pentru astfel de ieșiri, este ideal ca apa să fie ținută într-un rezervor pentru camping, în condiții ce asigură o utilizare eficientă a acesteia.Pasul 2: După spălare și uscare, spanacul se taie în fâșii potrivite, după care se taie și frunzele de ceapă și se bat ouăle într-o tigaie. Peste acestea se adaugă spanacul, ceapa verde, sarea și piperul. Se aprinde ochiul plitei și se lasă tigaia cu ingredientele pentru omletă pe foc, însă se va supraveghea în permanență. Se amestecă ingredientele, astfel încât omleta să fie omogenă.Pasul 3: Cu ajutorul unei ustensile spatule, omleta se întoarce de pe o parte pe cealaltă, pentru a se rumeni bine pe ambele părți, dar și pentru a căpăta o culoare frumoasă. Când este gata se pune în farfurie și se poate servi cu brânză de capră rasă pe deasupra.

Pentru masa de prânz: Supă de roșii cu găluște

După o plimbare solicitantă prin natură, revenirea la camping coincide și cu servirea mesei de prânz. Pentru o astfel de ieșire, ne-am gândit la o rețetă simplu de realizat atunci când nu te afli în bucătăria ta - supa de roșii cu găluște. Vezi cât de simplu de pregătește:

Ingrediente necesare :

  • 2 roșii
  • 3 morcovi
  • 3 legături de pătrunjel 
  • ½ țelină
  • 2 cepe
  • 1 litru suc de roșii
  • ulei de floarea soarelui
  • 4 căței de usturoi
  • sare și piper
Ingrediente necesare pentru găluște:
  • 3 ouă
  • 10 linguri de griș
  • sare și piper
Supă de roșii

Mod de preparare:

Pasul 1: Se curăță, se spală și se mărunțesc morcovii, legăturile de pătrunjel și țelina, după care se lasă la fiert într-o oală de pe ochiul plitei, la foc mediu. Cepele se curăță, se spală, se taie la călit în ulei, pe celalalt ochi al plitei, cât se înmoaie puțin, însă fără a se arde.Pasul 2: Roșiile se spală, se curăță de semințe și se taie mărunt, după care se adaugă lângă cepele călite deja, pentru a se înmuia puțin. Cățeii de usturoi se curăță și se taie în felii cât mai subțiri. Toate ingredientele pregătite astfel se adaugă în oală, peste care se adaugă apoi sosul de roșii.Pasul 3: Cât timp acestea fierb, se pot pregăti găluștele. Se mixează foarte bine cele 3 ouă, alături de puțină sare și puțin piper. Se adaugă apoi 10 linguri de griș și se continuă amestecarea până când se obține o compoziție cu o textură omogenă. Se așteaptă 2-3 minute ca amestecul să se mai așeze, apoi se ia din compoziție cu o lingură și se adaugă găluște în oala luată de pe foc.Pasul 4: Când toate găluștele s-au format și au fost puse în supă, oala se pune înapoi pe ochiul plitei de camping și se dă drumul la foc. Se verifică periodic pentru ca legumele să se fiarbă și găluștele să crească. Se mai condimentează încă o dată cu sare și piper, apoi se închide focul.

Pentru cină: Paste cu sos de ciuperci

În plita pentru camping poți pregăti la fel de bine și cine savuroase, gata într-un timp foarte scurt, atât timp cât ai la îndemână ustensilele potrivite și cele mai simple rețete. Iată una dintre ele: paste cu sos de ciuperci.
Paste cu sos de ciuperci

Ingrediente necesare :

  • 180-200 g paste
  • 150 g ciuperci proaspete
  • 2 linguri ulei floarea soarelui
  • 1 cățel de usturoi (opțional)
  • 120 g smântână (20% grăsime)
  • 2 gălbenușuri
  • 25 g parmezan
  • sare și piper negru.

Mod de preparare:

Pasul 1: Se pune apa la fiert cu puțină sare, iar după ce începe să fiarbă, sunt adăugate pastele. Cât timp pastele fierb, se pregătește sosul. Se amestecă mai întâi smântâna, parmezanul și gălbenușurile. Ciupercile se spală, se usucă bine și se taie apoi în felii sau sferturi.Pasul 2: Pe o crăticioară de pe un ochi al plitei, se încinge puțin ulei, apoi se prăjesc ciupercile la foc mare. Peste acestea, se adaugă sare, piper negru și (opțional) un cățel de usturoi zdrobit în prealabil. Se pune un capac peste, se stinge focul, iar peste aproximativ 2 minute, se adaugă sosul cu smântână și parmezan peste ciuperci.Pasul 3: Pastele se scurg apoi bine de apă și se amestecă delicat cu sosul, astfel încât să nu se rupă. Se pot servi cu parmezan suplimentar, presărat peste acest deliciu de seară, servit în inima naturii. Un pahar de vin completează meniul de la cina din camping. Poftă bună!
Plita pentru camping este o soluție nelipsită dintr-o astfel de experiență. Descoperă acum oferta noastră și comandă online produsul potrivit pentru nevoile tale, astfel încât să le poți pregăti celor dragi mâncărurile lor preferate, la fel de simplu ca acasă!
Lasă un răspuns