Publicat pe Lasă un comentariu

Trei rețete la grătar sănătoase și gustoase

În mod eronat, preparatele realizate la grătar sunt de multe ori asociate meselor grele, ingredientelor nesănătoase și valorilor calorice îngrijorătoare. Însă vom demonta astăzi acest mit, deoarece poți găti oricând pe grătarul Enders gustos și, mai important decât orice, sănătos.

Grăbește-te să prinzi ofertele la o gamă variată de produse, pentru a avea la îndemână tot ce trebuie, atunci când aprinzi grătarul.  

Piept de pui la grătar cu legume

Carnea de pui dezosată și fără pielițe reprezintă unul dintre cele mai sănătoase rețete la grătar pe care le poți pregăti în weekend. Conține puține calorii, nu are amidon sau carbohidrați, iar legumele pentru garnitură aduc un strop de sănătate în fiecare farfurie.
Piept de pui la gratar

Ingrediente necesare:

  • 4 bucăți piept de pui
  • 2 cepe
  • 2 dovlecei
  • 2 lămâi
  • 200 gr fasole verde
  • 20 gr unt
  • 1 linguriță miere
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 4-5 frunze busuioc
  • sare și piper

Mod de preparare:

Pasul 1: Se toacă mărunt ceapa și busuiocul, dovleceii se taie longitudinal, iar bucățile de piept de pui se taie pe lățime. Carnea se pune apoi pe un platou, sărându-se și piperându-se. Se ung foarte bine pe toate părțile cu mixtura obținută din ulei de măsline și suc de lămâiePasul 2: Bucățile de ceapă sunt puse într-o tigaie, peste care se toarnă apă. Se aprinde la foc mic un ochi al aragazului, iar după ce începe să sfârâie, se adaugă untul, sare și piper, apoi se acoperă cu un capac. Se lasă pe foc pentru aproximativ 5-7 minute.Pasul 3: După trecerea acestui interval de timp, se adaugă fasolea verde și încă puțina apă, lăsându-se apoi la făcut pentru aproximativ un sfert de oră. La final, în tigaie se adaugă și dovleceii. După aproximativ 10 minute, garnitura de legume pentru pieptul de pui la grătar este gataPasul 4: Pieptul de pui se adaugă pe grill. Se amesteca într-un bol mierea cu zeama de lămâie în care puiul a fost deja marinat și se ung bucățile de carne cu această mixtură. Se întoarce o singură dată și se ține pe foc până când apar pe suprafețele expuse temperaturii înalte urmele de grill.Sfat de servire: Bucură-te de aromele mâncării alături de un pahar de vin alb. Pont: Gătește sănătos acest preparat, utilizând grătarul pe gaz Monroe Black Pro 3K TURBO. Vezi toate grătarele pe gaz.

Salată de piersici la grătar și brânză de capră

Fructele la grătar și brânza slabă aduc pe terasă arome unice și un aport nutritiv esențial pentru starea de bine a organismului. Când vrei să gătești sănătos și savuros, iată o rețetă inspirată:

Ingrediente necesare:

  • 2-3 piersici mari
  • 2 linguri afine
  • 50 gr brânză capră
  • 200 gr mix salată
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1-2 linguri oțet balsamic
Salata de vara usoara

Mod de preparare:

Pasul 1: Piersicile se spală bine și se usucă, după care se feliază și se pun pe grill, cât doar să se rumenească puțin pe ambele părți. Este important să le supraveghezi în permanență, astfel încât să nu existe riscul de a se arde. După ce s-au făcut, lasă-le pentru moment într-o farfurie. Pasul 2: Mix-ul de salată, afinele și brânza de capră se adaugă într-un bol adânc, peste care se toarnă uleiul de măsline și oțetul balsamic, apoi se amestecă foarte bine.Sfat de servire: Presără peste ingredientele din bol, nuci sau alune de pădure, tocate foarte bine în prealabil.Pont: Utilizează cleștele de grătar Enders, pentru mai mult control în realizarea acestui preparat. Comandă-l acum, alături de alte accesorii pentru grătar, disponibile în oferta actualizată.

Calamari la grătar cu orez

Fructele de mare proaspete și orezul brun se încadrează în categoria alimentelor sănătoase, ideale pentru a fi servite la o masă în curte sau pe verandă, cu familia și prietenii tăi apropiați.

Ingrediente necesare:

  • 500 gr calamari curățați
  • 350 gr orez brun
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1 lămâie
  • 1 cățel de usturoi
  • oregano proaspăt
  • sare și piper
Calamari la grătar cu orez

Mod de preparare:

Pasul 1: Calamarii se crestează pe una dintre suprafețele laterale, astfel încât marinata pregătită ulterior să pătrundă cât mai bine în carne. Mixtura respectivă se pregătește apoi din uleiul de măsline și zeama unei singure lămâi, peste care se adaugă sare, piper, usturoi mărunțit și oreganoPasul 2: Peste calamarii puși într-un bol, se adaugă marinata și se freacă bine cu sosul respectiv pe toate părțile, pentru a se fragezi carnea dar, mai ales, pentru a căpăta o aromă deosebită. După această etapă, bolul se acoperă și se lasă la frigider pentru 120 de minute. Pasul 3: După cele două ore petrecute la o temperatură scăzută, calamarii se scot, se storc bine de marinată și se adaugă pe grătarul aprins. Se țin pe fiecare parte pentru 3-4 minute. Fiind subțiri, tentaculele și aripioarele se pot arde cu ușurință, dacă sunt prea mult timp ținute pe grill.Pasul 3: Se scot apoi pe farfurie și se stropesc doar cu puțină zeamă de lămâieSfat de servire: Se servesc alături de o garnitură de orez brun (mult mai sănătos decât cel alb), sau cu salată de crudități. Poftă bună!Pont: Asigură-te întodeauna că fructele de mare sunt proaspete. Aspectul lor trebuie să fie umed și elastic.
Lasă un răspuns