Grătarele făcute în miez de iarnă aduc în farfurie mâncăruri ce pot contribui la refacerea necesarului caloric, așa cum sunt fripturile pregătite pe baza diferitelor tipuri de carne.

Însă frigul specific acestor zile poate reprezenta o inspirație pentru cei care vor să se încălzească mai bine, savurând preparate ușoare, dar suficient de calde cât să dea farmec peisajului de iarnă. Avem pentru tine 3 rețete de grătar pentru aceasta iarnă. Iată care sunt:

Supă cremă de ghimbir și morcovi

Dacă vrei să te încălzești pe veranda din casă, savurând un preparat din ingrediente ce pot ține răcelile departe, îți recomandăm să încerci această rețetă. Supa cremă de ghimbir și morcovi este pe cât de sănătoasă, pe atât de gustoasă. Iată cât de simplu se prepară la un gratar pe gaz:

Ingrediente necesare (3 porții):

  • 9 morcovi
  • 3 rădăcini de pătrunjel
  • 6 cartofi
  • 3 cepe mari
  • 2 țeline
  • ghimbir
  • smântână
  • pătrunjel
  • parmezan (opțional).

Mod de preparare:

Pasul 1: Ghimbirul, morcovii și celelalte legume se spală și se curăță de coajă, punându-se toate la fiert pe ochiul reglabil al cuptorului cu gaz, în aproximativ 2 litri de apă cu sare.Pasul 2: După ce s-au fiert, se scot și se storc foarte bine. Apa în care acestea au fost ținute pe foc se păstrează.Pasul 3: Ghimbirul se aruncă, deoarece a avut doar rolul de potențiator aromatic al acestui preparatSfat de servire: To be written here.Pont: To be written here.
Verdețurile sunt pasate foarte bine cu ajutorul unui blender, peste acestea se toarnă zeama în care au fiert mai devreme legumele și se continuă amestecarea lor în blender, până când se obține o consistență preferată. Se adaugă sare și piper, după gust, servindu-se cât este caldă, cu pătrunjel proaspăt presărat deasupra și crutoane rumenite pe grill.

Mușchi de căprioară cu legume

Sezonul de iarnă este o perioadă numai bună din an pentru a testa friptura de vânat, făcută așa cum trebuie la un gratar pe carbuni. Servit cu vin roșu, ideal pentru cele mai memorabile festinuri din an, mușchiul de căprioara cu legume la grătar descrie un altfel de prânz iernatic.

Ingrediente necesare (3 porții):

  • 9 morcovi
  • 3 rădăcini de pătrunjel
  • 6 cartofi
  • 3 cepe mari
  • 2 țeline
  • ghimbir
  • smântână
  • pătrunjel
  • parmezan (opțional).

Mod de preparare:

Pasul 1: Ghimbirul, morcovii și celelalte legume se spală și se curăță de coajă, punându-se toate la fiert pe ochiul reglabil al cuptorului cu gaz, în aproximativ 2 litri de apă cu sare.Pasul 2: După ce s-au fiert, se scot și se storc foarte bine. Apa în care acestea au fost ținute pe foc se păstrează.Pasul 3: Ghimbirul se aruncă, deoarece a avut doar rolul de potențiator aromatic al acestui preparatSfat de servire: To be written here.Pont: To be written here.
Verdețurile sunt pasate foarte bine cu ajutorul unui blender, peste acestea se toarnă zeama în care au fiert mai devreme legumele și se continuă amestecarea lor în blender, până când se obține o consistență preferată. Se adaugă sare și piper, după gust, servindu-se cât este caldă, cu pătrunjel proaspăt presărat deasupra și crutoane rumenite pe grill.