Publicat pe Lasă un comentariu

Cum alegi cel mai bun încălzitor pentru terasă. Încălzitorul electric versus încălzitorul pe gaz

Tuturor ne place să ne petrecem timpul pe terasă, indiferent că ne bucurăm de cafeaua de dimineață sau de un pahar de vin, seara și nu doar vara, când temperaturile sunt ridicate. Pentru zilele cu ceva mai puține grade în termometru, încălzitorul pentru terasă reprezintă soluția perfectă pentru a te bucura de timpul petrecut în grădina de vară, indiferent că vrei să încălzești spațiul terasei exterioare, foișorul sau balconul. Totodată, încălzitorul pentru terasă este util și pentru restaurante, cu atât mai mult în perioada în care acestea nu pot funcționa înăuntru.

Cauți cel mai bun încălzitor pentru terasă? Există o gamă variată pe piață, astfel că, înainte de a achiziționa unul, trebuie să ții cont de anumite caracteristici și funcționalități ale acestuia. În rândurile de mai jos, îți prezentăm câteva opțiuni, pentru toate gusturile, menite să îți faciliteze alegerea.

Ce trebuie să știi înainte de a alege un încălzitor pentru terasă

În primul rând, înainte de a alege un anumit tip de încălzitor pentru terasă, primul aspect de care trebuie să ții cont este cât de mare este suprafața care trebuie încălzită; astfel, dacă dacă suprafața este una întinsă, trebuie să te orientezi către un încălzitor suficient de puternic, cât să facă față nevoilor tale.

Apoi, în funcție de zona în care vrei să amplasezi încălzitorul – grădina de vară, foișor, balcon, terasa unui restaurant – vei alege fie un încălzitor electric, fie un încălzitor pe gaz.

De asemenea, este foarte important să știi cât de des vei muta încălzitorul dintr-o parte într-alta, astfel încât să alegi unul ușor de manevrat, stabil și independent ca sursă de energie.

Un alt aspect important de care este recomandat să ții cont atunci când alegi un încălzitor pentru terasă sunt condițiile meteo din zona respectivă. Așadar, cu cât este mai frig în regiunea respectivă, cu atât încălzitorul trebuie să fie mai puternic și cu o bază solidă, iar în zonele cu ploi frecvente și vânt puternic ideale sunt încălzitoarele foarte stabile și care nu ruginesc.

Încălzitorul electric versus încălzitorul pe gaz

Aparte de faptul că încălzitoarele pentru terasă sunt extrem de utile pentru spațiul exterior, acestea au și o latură estetică, care nu poate fi neglijată. Astfel, acestea sunt menite nu doar să crească temperatura ambientală, dar și pentru a transforma spațiul într-unul cât mai primitor, iar flacăra unui încălzitor poate transforma locul într-unul de interes pentru potențialii clienți ai unui restaurant.

Incălzitoarele pentru terasă pot fi pe gaz sau electrice, iar în catalogul Enders poți descoperi o gamă variată de încălzitoare pentru terasă, de calitate superioară, echipate atât cu aprindere electrică, cât și cu o conductă de gaz, extrem de utile și practice.

Încălzitorul de terasă cu gaz este unul dintre cele mai populare echipamente menite să asigure, în spațiul exterior, tot confortul termic de care ai nevoie, datorită modului de utilizare extrem de ușor și, în plus, nici nu necesită montare. 

Raza de acțiune este una generoasă, sursa de căldură este una independentă și poate fi mutat dintr-un loc într-altul foarte ușor și rapid,mai ales în cazul celor dotate cu roți de transport.

Încălzitorul de terasă electric depinde de conectarea la o sursă de energie, dar, în același timp, reprezintă o variantă foarte convenabilă. Acestea nu necesită o instalare specială, astfel că tot ce trebuie să faci este să le bagi în priză.

În concluzie, indiferent de modelul de încălzitor pentru terasă pe care îl alegi, asigură-te că acesta prezintă ajustabilitate, astfel încât să-ți permită să ajustezi înălțimea încălzitorului sau unghiul spre care este concentrată căldura, protecție la flacără, în cazul modelelor pe gaz, să fie prevăzut cu o telecomandă care să permită pornirea și oprirea aparatului de la distanță și să fie prevăzut cu roți, pentru a fi ușor de transportat.

Vezi aici tipurile de încălzitoare de terasă de la Enders:

Lasă un răspuns