Publicat pe Lasă un comentariu

Rețete de legume la grătar pe care trebuie să le încerci

Vara este pe sfârșite, așa că zilele bune pentru o masă în curte nu trebuie ratate. Pentru că ne dorim ca atmosfera de vacanță să nu ne părăsească de pe acum, articolul de astăzi vine cu 3 rețete de legume la grătar, rumenite așa cum trebuie, spre deliciul tuturor.
Citește cu atenție informațiile absolut savuroase pe care ți le oferim în rândurile de mai jos, dă o fugă până la magazin să cumperi toate ingredientele necesare și cheamă-i pe toți la tine în curte. Să începem:

Ciuperci la grătar umplute

Începem cu o rețetă de vară, simplu de făcut într-un timp cât se poate de scurt. Este gata în aproximativ 20 de minute: 10 minute - pregătirea ingredientelor și 10 minute - gătirea propriu-zisă a acestora.

Ingrediente necesare (3 porții):

  • 1 kg de ciuperci
  • 400 gr cașcaval
  • 50 gr unt
  • Sare si piper

Mod de preparare:

Se spală și se curăță ciupercile, îndepărtându-se piciorușele. Astfel, se vor utiliza pentru această rețetă la grătar doar pălăriile acestora. Se taie cașcavalul în cubulețe, într-un număr egal cu cel al ciupercilor. La fel se procedează și cu untul.În pălăriile spălate și curățate se presară sare și piper măcinat. Apoi, în interiorul acestora se adaugă câte un cubulet de unt și câte un cubuleț de cașcaval. După ce această etapă a fost completată, ciupercile umplute se pun pe grătar.Se lasă până când cașcavalul și untul din interior se topesc, iar ciupercile încep să se înmoaie. După ce compoziția din interiorul lor s-a topit complet, ciupercile pe grătar sunt gata. ATENȚIE: ținute prea mult timp pe grill, acestea își vor pierde suculența.

Dovlecei la grătar cu usturoi

Dovleceii la grătar cu usturoi sunt deosebit de gustoși, mai ales atunci când se utilizează pentru înmiresmarea lor uleiul de măsline. Acest preparat light poate fi servit atât ca fel principal (vegetarienii se vor îndrăgosti iremediabil de aromele sale), cât și ca garnitură pentru friptură.
Pregătește-ți accesoriile pentru gratar, pentru a le avea pe toate lângă tine, apoi să ne apucăm de treabă! Iată cum se prepară această bunătate, ideală pentru a celebra cum se cuvine finalul acestei veri:

Ingrediente necesare (3 porții):

  • 2 dovlecei
  • 3 căței de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • Sare după gust
  • Pătrunjel verde (opțional)

Mod de preparare:

Se așteaptă ca grătarul să aibă suficient jar, însă jarul nu trebuie să fie deloc puternic. În cazul în care utilizezi un gratar pe gaz, setează focul acestuia la un nivel mediu, pentru că îți dorești ca dovleceii să aibă un aspect de preparat bine rumenit, nicidecum nu vrei să fie arși.Se pun dovleceii pe grătar, pe o parte, lăsându-se la rumenit până când capătă pe suprafața lor urmele de grill - acele linii longitudinale de culoare închisă. După ce sunt gata pe o parte, îi întorci cu fața în jos, lăsând să se întâmple același lucru și pe această suprafață.După ce s-au rumenit uniform, se scot și se pun pe o farfurie întinsă. Îi tăiem apoi cubulețe, pecare le adăugăm într-un bol. Adăugăm peste acestea uleiul de măsline, sarea și piperul. După ce usturoiul a fost pisat mărunt, se adaugă și acesta în bol. Dacă îți dorești, poți presăra peste această armonie de arome și culori pătrunjel verde proaspăt Acoperă apoi cu un capac, așteptând preț de 10 minute pentru ca aromele să se întrepătrundă foarte bine. Iată cât de simplu se realizează acest preparat la grătar. Poftă bună!

Ciuperci la grătar umplute

Începem cu o rețetă de vară, simplu de făcut într-un timp cât se poate de scurt. Este gata în aproximativ 20 de minute: 10 minute - pregătirea ingredientelor și 10 minute - gătirea propriu-zisă a acestora.

Ingrediente necesare (3 porții):

  • 3-4 roșii
  • ½ cană de maioneză degresată
  • ½ cană de brânză feta mărunțită
  • 1 lingură de ceapă verde tocată
  • Cimbru uscat
  • Sare și piper

Mod de preparare:

Roșiile se spală și se taie pe jumătate. Peste acestea se presară piper. Apoi, într-un bol se amestecă bine în maioneză brânza feta mărunțită, ceapa verde mărunțită și cimbrul. Cu ajutorul acestei compoziții, se ung roșiile tăiate pe jumătate, doar pe partea secțiunii.Se pun apoi pe grătarul încins, așteptându-se să se rumenească timp de aproximativ 5 minute. Încă un semnal ce arată că sunt gata: compoziția întinsă pe roșii capătă o nuanță aurie. Se scot pe o farfurie și se servesc cât încă sunt calde. Poftă bună!

Care este rețeta ta preferată din articolul descoperit azi pe blog?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.