Publicat pe Lasă un comentariu

Cum alegi cel mai performant grătar pe cărbuni. Sfaturi de care să ții cont.

Cum alegi cel mai performant grătar pe cărbuni
Prepararea celor mai bune legumele și cărnuri la grătarul pe cărbuni din curte are un caracter ceremonios, pentru că îi aduce în jurul mesei pe toți cei dragi. Aceste întâlniri nu se întâmplă zi de zi, dar atunci când au loc, bucuria servirii unor mese gustoase în aer liber este un sentiment resimțit cu ușurință în aerul de sărbătoare din curte.

Pentru ca aceste momente să fie unele cu adevărat magice, bucatele din meniul zilei trebuie să iasă ca la carte. Iar pentru ca acest lucru să fie floare la ureche pentru cel mai iscusit grill chef al familiei, alegerea grătarului pe cărbuni trebuie să fie una mai mult decât inspirată.

Iată cum se alege corect un grătar pe cărbuni în funcție de preferințe și necesități.
Dimensiunile pe care le măsoară

Dimensiunile pe care le măsoară

Dacă deții deja unul sau mai multe grătare pe care te poți baza oricând și oriunde, știi bine că utilitatea acestora poate fi descrisă și de dimensiunile pe care aceste produse de au. Mărimea, lățimea și înălțimea unui grătar pe cărbuni sunt asociate următoarelor două nevoi personale:

Nevoia de spațiu în jurul grătarului

Alege din oferta noastră de gratare pe carbuni o soluție ce îți permite loc suficient în zona de bbq, în privința mobilității tale din timpul gătitului. Spațiul suplimentar este întotdeauna binevenit, așadar, vezi ce grătare de la noi au dimensiuni compatibile cu locul în care dorești să le amplasezi.

Nevoia de spațiu pe suprafața de gătit

În funcție de numărul de invitați care îți trec pragul în zilele de grătar, sau de varietatea mâncărurilor ce se rumenesc la jar bun, dimensiunile suprafeței de gătit reprezintă un aspect de interes pentru tine, astfel încât să faci cea mai bună decizie de cumpărare.

Materialele din care este realizat

Un gratar de calitate germana trebuie să fie realizat din materiale cu proprietăți foarte bune:
 • Oțelul inoxidabil (inoxul): se încălzește foarte repede, nu ruginește și implică o curatare simplu de realizat, după fiecare utilizare a grătarului;
 • Fonta: se încălzește puțin mai greu decât inoxul și necesită un nivel de efort mai ridicat, în privința întreținerii sale, deoarece este un material mai predispus la producerea ruginii;
 • Oțelul cromat: un material deosebit, ce garantează aspectul spectaculos al grătarului pe cărbuni utilizat;
 • Oțelul emailat: caracteristici asemănătoare cu cele ale inoxului: se încălzește rapid și se curăță ușor; este, însă, mult mai expus în fața acțiunii unor factori precum: grăsimile, căldură, șocurile mecanice.
Un gratar de calitate germana trebuie să fie realizat din materiale cu proprietăți foarte bune:

Funcțiile și accesoriile unui grătar pe cărbuni

Cauți grătare cu un grad sporit de utilitate? Atunci trebuie să fii interesat de două aspecte foarte importante în decizia pe care urmează să o faci: Ia în considerare următoarele funcții, atunci când ești în căutarea unui grătar din oferta Enders, menit să ofere un răspunde calitate germană la toate nevoile tale:

 • Control optim al temperaturii de gătire, pe baza termometrului inclus în structura sa;
 • Ajustare facilă a tăviței de scurgere, în funcție de preferințele utilizatorului;
 • Ardere directă și indirectă, în una sau mai multe băi de cărbune din material rezistent;
 • Închidere foarte bună, cu ajutorul unor dispozitive de fixare foarte practice samd
Dacă îți dorești un produs practic, ia în calcul și cele mai importante accesorii pentru gratar de care acesta dispune. Iată cum arată lista noastră de recomandări:

 • Soluții pentru aprinderea cărbunilor;
 • Accesorii pentru întreținerea grătarului;
 • Ustensile pentru gătit legume și cărnuri;
 • Recipiente anexate structurii principale;
 • Husă pentru grătar și alte elemente de siguranță etc.

Ține cont de aceste criterii, atunci când te afli în vizită pe site-ul nostru, din dorința de a alege cel mai bun grătar pe cărbuni pentru nevoile tale. Garantăm calitate germană și prețuri pe măsura beneficiilor pe care le oferă orice produs din oferta noastră actualizată.

Revino cu încredere în paginile magazinului nostru online, ori de câte ori dorești să achiziționezi produse calitative pentru grătar, terasă, camping sau grădină, inspirat fiind de sfaturile și recomandările descoperite pe blogul nostru!

Lasă un răspuns