Publicat pe Lasă un comentariu

Rețete BBQ pentru camping: Preparate numai bune de servit în natură

Vacanta la camping

În aer liber, mesele servite alături de cei dragi sunt și mai savuroase, mai ales atunci când ai la îndemână cele mai inspirate sfaturi pentru prepararea lor.
Dacă vremea ține cu voi în următoarele zile și vrei să organizezi o ieșire în natură cu cei dragi, aventura clasică de camping se potrivește ca o mănușă, mai ales după atât de multe luni de restricții.
Cât despre cele mai gustoase preparate cu iz de bbq, pe care le poți pregăti cu simplitate la final de săptămână, în ieșirea voastră la munte sau la mare, alocam astăzi timp suficient pentru deslușirea lor.
Nu uita că alături de noi, pofta vine citind, așadar, oricând te afli în căutarea inspirației culinare, revin-o cu incredere pe blogul nostru. Să începem: 

Frigărui de pui cu salsa de măsline și feta

Dormitul la cort este o activitate învăluită într-un farmec aparte, ce merită asezonată așa cum trebuie cu mese preparate sub cerul senin, în aerul liber al peisajelor pe care le oferă natura.
Să începem, așadar, cu un preparat ce va fi pe placul tuturor celor cu care împarți bucuria acestei vacanțe: frigărui de pui cu salsa de măsline și feta.

Ingrediente de bază
  • 500 gr pulpe de pui superioare dezosate
  • 2 linguri de iaurt grecesc
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingură suc de lămâie
  • Sare

Ingrediente salsa de măsline și feta

  • 50 gr măsline verzi fără sâmburi
  • 50 gr brânză feta proaspătă
  • 1 ardei bulgăresc ușor iute
  • 3 fire de pătrunjel
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • piper negru

Ingrediente condiment carn

  • 1 lingură piper negru măcinat
  • 1 lingură ienibahar măcinat
  • ¼ lingură coriandru măcinat
  • ¼ lingură nucșoară măcinată
  • ¼ lingură scorțișoară măcinată
  • 1 linguriță turmeric proaspăt
  • ½ linguriță fulgi de chili

Mod de preparare:

Se taie fiecare pulpă dezosată în câte patru bucăți. Într-un bol se amestecă uleiul, sucul de lămâie, jumătate din cantitatea condimentului pentru carne și sare.Se adaugă 3-4 linguri de apă, pentru ca acest amestec să nu fie unul păstos, ci suficient de fluid cât să nu se lipească de carne.În această marinată se adaugă bucățile de carne de pui și se amestecă apoi bine. Timp de o oră, se lasă carnea la marinat, acoperita cu o folie de aluminiu. Această compoziție poate fi lăsată și în frigiderul din rulotă, dacă mergi cu un astfel de autovehicul în camping, până a doua zi. După marinare, bucățile de carne se înșiră pe frigărui.Pe grilul plitei de camping, aprinsă în prealabil la foc mare (cu aproximativ 5 minute înainte), se adaugă frigăruile, la distanță una de cealaltă pentru ca părțile acestora să nu stea lipite una de cealaltă. Se prăjesc pentru aproximativ 4 minute pe fiecare parte, până sunt rumenite așa cum trebuie.După rumeniea acestora, frigăruile se iau de pe grill și se învelesc în folie de aluminiu, până când este gata sosul de salsa, compus din ingredientele prezentate mai sus.Frigăruile se servesc rapid, cât încă sunt calde, alături de sosul cu salsa și feta. Se pot mânca fie cu pâine proaspătă, fie cu lipie.

Vezi frigăruile pe care ți le punem la dispoziție în pagina Ustensile.

Friptură de miel și cartofi cu rozmarin

Cele mai bune plite de camping îți permit să realizezi în aer liber mâncăruri bine rumenite la grill, ca și cum ai fi la tine acasă. Iată doar un singur exemplu, în acest sens: friptura de miel și cartofi cu rozmarin.

Ingrediente necesare (3 porții):

  • 1 spată de miel cu os
  • 1 pulpă de miel dezosată
  • 3-4 căței de usturoi mari
  • 2 rămurele de rozmarin
  • 1 ceapă roșie
  • cimbru după gust
  • paprika dulce
  • sare și piper
  • 100 ml ulei de măsline
  • 200 ml vin roșu
  • 1 lingură muștar de Dijon
  • 2 linguri ketchup dulce
  • 2 linguri de sos Worchestershire
  • 1 linguriță de sos chili

Mod de preparare:

Se îndepărtează pielițele de culoare albă de pe suprafața exterioară a cărnii de miel, apoi se condimentează cu rozmarin, usturoi, cimbru, sare, piper, paprika dulce și ulei de măsline.După condimentare, carnea de miel se va lăsa la marinat timp de o oră. Sfat: pulpa de miel dezosată se va lega bine cu ajutorul unei sfori, pentru a-și păstra forma, atunci când este pusă pe grill.Cât timp carnea de miel se marineză, se pot pregăti cartofii cu rozmarin, adică garnitura ideală pentru acest preparat savuros, numai bun de servit în camping.Dacă ai achiziționat de la Enders și un aragaz portabil cu mai multe ochiuri, pe care l-ai luat cu tine în excursie, lasă cartofii la fiert pe unul dintre acestea. Cartofii se lasă la fiert aproximativ 8 minute, pentru a se înmuia, dar cât să rămână încă fermi.În timp ce cartofii se răcesc, iar carnea de miel continuă să fie lăsată la marinat, se pregătește un sos cu care se va unge ulterior carnea de miel, în timpul rumenirii.Acesta se compune dintr-o ceapă rosie, tocată mărunt și pusă într-o cratiță pe foc, peste care se adaugă ulei de măsline, vin roșu, muștar de Dijon, ketchup dulce, sos Worchestershire, piper și sos chili.După ce începe să fiarbă sosul, se pune un capac peste cratiță și se lasă pe foc pentru aproximativ 30 de minute. Se scot cartofii și se taie jumătăți, fiecare jumătate fiind unsă bine pe interior cu sare și un sos făcut în prealabil din: 1 cățel de usturoi, 1 ramură de rozmarin și aproaximativ 40 ml ulei de măsline. Fiind încă destul de călduți, cartofii vor absorbi foarte bine acest sos. După ce a fost lăsată la marinat, carnea se pune pe grill, timp de 3-4 minute pe fiecare parte, pentru a se forma o crustă ce va împiedica scurgerea sucurilor de la interior. La final, sosul pregătit mai sus se utilizează la glazurarea cărnii de miel, iar la final, acest preparat savuros este servit alături de cartofii cu rozmarin.

Pulpe BBQ bine caramelizate

Ultima rețetă de azi, pe care o poți pregăti rapid atât pe plita de camping, cât și pe un gratar pe gaz, sau un gratar pe carbuni, garantează un festin așa cum toate trebuie să fie, atunci când luați masa în aer liber.

Ingrediente necesare (3 porții):

  • 3 pulpe superioare dezosate
  • 1 lingură mare de ketchup BBQ
  • 1 lingură de ulei de floarea soarelui
  • 1 linguriță rasă de oregano uscat
  • sare, piper și chili

Mod de preparare:

Sosul de ketchup se amestecă bine cu uleiul și lingurița de oregano. Peste pulpe se presară sare și piper negru. Pentru mai multă savoare și un gust ușor picant, poți adăuga și chili. Se lasă în marinata pe bază de ketchup, ulei și oregano pentru aproximativ o oră.Grillul se încinge la foc mare, pentru aproximativ 5 minute, fără adaos de grăsime. Pulpele se adaugă apoi cu zona de pieliță în jos. Se prăjesc foarte bine pe fiecare parte, pentru aproximativ 3 minute, sau până se rumenesc bine de tot.Se scot pulpele de pe grill și se pun într-o cratiță acoperită cu un capac. După aproximativ 5 minute de așteptare, acestea se pot servi. Pulpele sunt caramelizate datorită adaosului de zahăr, din sosul de ketchup pe care l-ai utilizat la marinare. Se pot servi cu o garnitură de cartofi dulci.

Iată care sunt recomandările noastre pentru o masă pe cinste în camping, servită cu poftă în aerul tare de munte, sau chiar pe malul mării. Pentru alte sfaturi inspirate și recomandări de produs, revino cu încredere în secțiunea de blog! Avem pregătite pentru tine o mulțime de informații interesante, pentru a te bucura din plin de toate produsele din oferta Enders!

Lasă un răspuns