
În aer liber, mesele servite alături de cei dragi sunt și mai savuroase, mai ales atunci când ai la îndemână cele mai inspirate sfaturi pentru prepararea lor.
Dacă vremea ține cu voi în următoarele zile și vrei să organizezi o ieșire în natură cu cei dragi, aventura clasică de camping se potrivește ca o mănușă, mai ales după atât de multe luni de restricții.
Cât despre cele mai gustoase preparate cu iz de bbq, pe care le poți pregăti cu simplitate la final de săptămână, în ieșirea voastră la munte sau la mare, alocam astăzi timp suficient pentru deslușirea lor.
Nu uita că alături de noi, pofta vine citind, așadar, oricând te afli în căutarea inspirației culinare, revin-o cu incredere pe blogul nostru. Să începem:
Frigărui de pui cu salsa de măsline și feta
Dormitul la cort este o activitate învăluită într-un farmec aparte, ce merită asezonată așa cum trebuie cu mese preparate sub cerul senin, în aerul liber al peisajelor pe care le oferă natura.
Să începem, așadar, cu un preparat ce va fi pe placul tuturor celor cu care împarți bucuria acestei vacanțe: frigărui de pui cu salsa de măsline și feta.


- 500 gr pulpe de pui superioare dezosate
- 2 linguri de iaurt grecesc
- 2 linguri de ulei
- 1 lingură suc de lămâie
- Sare
Ingrediente salsa de măsline și feta
- 50 gr măsline verzi fără sâmburi
- 50 gr brânză feta proaspătă
- 1 ardei bulgăresc ușor iute
- 3 fire de pătrunjel
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- piper negru
Ingrediente condiment carn
- 1 lingură piper negru măcinat
- 1 lingură ienibahar măcinat
- ¼ lingură coriandru măcinat
- ¼ lingură nucșoară măcinată
- ¼ lingură scorțișoară măcinată
- 1 linguriță turmeric proaspăt
- ½ linguriță fulgi de chili
Mod de preparare:
Vezi frigăruile pe care ți le punem la dispoziție în pagina Ustensile.
Friptură de miel și cartofi cu rozmarin
Cele mai bune plite de camping îți permit să realizezi în aer liber mâncăruri bine rumenite la grill, ca și cum ai fi la tine acasă. Iată doar un singur exemplu, în acest sens: friptura de miel și cartofi cu rozmarin.

Ingrediente necesare (3 porții):
- 1 spată de miel cu os
- 1 pulpă de miel dezosată
- 3-4 căței de usturoi mari
- 2 rămurele de rozmarin
- 1 ceapă roșie
- cimbru după gust
- paprika dulce
- sare și piper
- 100 ml ulei de măsline
- 200 ml vin roșu
- 1 lingură muștar de Dijon
- 2 linguri ketchup dulce
- 2 linguri de sos Worchestershire
- 1 linguriță de sos chili

Mod de preparare:
Pulpe BBQ bine caramelizate
Ultima rețetă de azi, pe care o poți pregăti rapid atât pe plita de camping, cât și pe un gratar pe gaz, sau un gratar pe carbuni, garantează un festin așa cum toate trebuie să fie, atunci când luați masa în aer liber.


Ingrediente necesare (3 porții):
- 3 pulpe superioare dezosate
- 1 lingură mare de ketchup BBQ
- 1 lingură de ulei de floarea soarelui
- 1 linguriță rasă de oregano uscat
- sare, piper și chili
Mod de preparare:
Iată care sunt recomandările noastre pentru o masă pe cinste în camping, servită cu poftă în aerul tare de munte, sau chiar pe malul mării. Pentru alte sfaturi inspirate și recomandări de produs, revino cu încredere în secțiunea de blog! Avem pregătite pentru tine o mulțime de informații interesante, pentru a te bucura din plin de toate produsele din oferta Enders!