Publicat pe Lasă un comentariu

Idei de rețete la grătar pentru o primăvară savuroasă

Ești pregătit să dai startul unui nou sezon de mese copioase, pregătite la grătarul Enders din grădină? Suntem alături de tine cu cele mai potrivite rețete pentru un început de primăvară așa cum îți dorești. Iată care sunt recomandările noastre:

Pachețele de primăvară cu somon la grătar

Acest preparat de primăvară se potrivește de minune cu venirea sezonului cald. Este o mâncare la grătar light, servită în tihnă alături de toți cei care vin în weekend pe la tine. Vezi chiar acum cât de simplu se realizează:

Ingrediente necesare (3 porții):

  • 250 g file de somon
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 cepe verzi
  • 1 cățel de usturoi
  • 100 g brânză
  • 1 lămâie
  • 1 lingură coriandru
  • 4 linguri susan
  • ½ linguriță piper
  • 5 foi de aluat
  • 2 linguri ulei de susan
  • puțin ghimbir
  • sare

Mod de preparare:

Fileul de somon este tăiat în bucăți de aproximativ jumătate de centimetru, iar ardeiul gras este tăiat în cubulețe. Se spală ceapa verde și se curăță, după care se taie rondele. Apoi, ghimbirul și usturoiul se curăță și se mărunțesc foarte bine.Toate aceste ingrediente se amestecă apoi cu brânza proaspătă, iar la final se condimentează bine cu suc și coaja de lămâie, coriandru proaspăt, susan, sare și piper Cayenne. Această compoziție se pune apoi într-un bol, sau pe un tocător. Foile de aluat sunt secționate în câte patru părți, se ung cu puțin ulei și se întind bine. Se adaugă mai multă compoziție în zona mediană a acestora (2 linguri), lăsându-se spațiu la fiecare margine (aproximativ 2 cm), pentru a se înfășura la final.Se ung cu ulei de susan și se pun pe grătar, pentru aproximativ 3 minute pe fiecare parte. După ce sunt scoase pe un bol, pe grătar sunt puse și rondelele de ceapă, pentru alte 3 minute pe fiecare parte. La final, se servesc înmuiate în sos de soia, sau în alte sosuri preferate.
Verdețurile sunt pasate foarte bine cu ajutorul unui blender, peste acestea se toarnă zeama în care au fiert mai devreme legumele și se continuă amestecarea lor în blender, până când se obține o consistență preferată. Se adaugă sare și piper, după gust, servindu-se cât este caldă, cu pătrunjel proaspăt presărat deasupra și crutoane rumenite pe grill.

Frigărui de creveți la grătar cu sos de usturoi

Această rețetă de primăvară la grătar este foarte simplu de făcut. Asigură-te că ai la îndemână ingredientele necesare, grătarul pe cărbuni și accesoriile Enders, apoi pregătirile pot începe.

Ingrediente necesare (3 porții):

  • 500 g creveți
  • zeama de la o lămâie
  • 1 legătura pătrunjel
  • 1 linguriță boia
  • 1 linguriță pudră usturoi
  • 2-3 linguri ulei
  • sare și piper.

Mod de preparare:

Se înlătură mai întâi capetele creveților și se desface carapacea, începând din zona piciorușelor, după care se eviscerează. Cu ajutorul unui cuțit mai mic, se înlătură apoi intestinele. Carapacea și capetele se pot păstra, pentru a fi fierte și gătite cu altă ocazie.Creveții se înșiră pe bețele de frigărui și condimentează bine pe toate părțile, după care se adaugă pe grill-ul încins foarte bine în prealabil. Se țin pentru pe fiecare parte pentru aproximativ 2 minute și se scot apoi pe o farfurie plată.Ca mod de servire, merg de minune cu un sos de usturoi, sau cu un sos dulce de tomate. Se pot include în meniu atât ca aperitiv, cât și ca gustare principală. Pentru realizarea acestui preparat se recomandă creveții proaspeți, în locul celor congelați sau prefierți.

Fleici de porc la grătar pe pat de cartofi natur

Dacă preferatele tale sunt fripturile de porc, ai mai jos o rețetă absolut delicioasă, ce implică un mod de preparare extrem de simplu. Încă este frig afară, dar vrei să pregătești fleici de porc la grătar în acest weekend? Comandă din timp un incalzitor de terasa din oferta noastră!

Ingrediente necesare (3 porții):

  • 9 morcovi
  • 3 rădăcini de pătrunjel
  • 6 cartofi
  • 3 cepe mari
  • 2 țeline
  • ghimbir
  • smântână
  • pătrunjel
  • parmezan (opțional).

Mod de preparare:

Fleicile se spală și se zvântă pentru câteva minute, după care se condimentează bine pe toate părțile, utilizând după gust sare, piper, dar și condimente speciale pentru acest tip de carne. Înainte de a fi puse pe grill, se lasă într-un bol, pentru a fi pătrunse bine de condimente.Pentru că acest tip de carne conține grăsime, se recomanda și aplicarea unei pelicule fine de ulei pe toate părțile sale, astfel încât să nu se lipească de suprafața încinsă a grătarului. Se rumenesc bine pe ambele părți, iar apoi se scot într-un bol, care se acoperă ulterior.Cartofii se pregătesc tip natur, iar când sunt gata, se întind pe o farfurie. Peste aceștia se poate aplica puțin unt și pătrunjel proaspăt. Peste acest pat de cartofi natur, se adaugă fleicile de porc. Acest preparat se poate servi alături de un pahar de vin roșu, ținut la rece.

Descoperă și alte articole Enders, pentru a înțelege și mai bine ce beneficii aduc soluțiile noastre în grădina casei, pe verandă, sau chiar în drumețiile tale din timpul liber.
Alege cele mai bune produse Enders disponibile în oferta actualizată și dă frâu liber pasiunii tale pentru nopți petrecute la camping și bunătăți de primăvară la grătar bine rumenite!

 

Lasă un răspuns