Publicat pe Lasă un comentariu

Rețete de toamnă la grătar: Bunătăți de încercat în această perioadă

Pentru că fiecare vară pleacă cu greu din inimile celor care adoră bucatele la grătar, continuăm seria noastră cu și despre rețete rumenite bine la foc potrivit, dar cu un iz tomnatic binevenit. Așadar, savurează o serie de 3 rețete la grătar pentru toamnă, pe care le poți încerca în primul weekend cu vreme încă bună de a-i chema pe toți la tine în curte

Pastramă de oaie la grătar pe pat de cartofi împănați

Toamna este anotimpul mustului și al pastramei, acest mix ideal pentru a celebra cum se cuvine mesele alături de cei dragi. Așadar, până când se face bine mustul, haide să vedem împreună cum prepari pe gratarul tau Enders o pastramă de oaie pe pat de cartofi împănați, să le lase tuturor gura apă:

Ingrediente necesare (3 porții):

  • pastramă de oaie
  • cartofi românești
  • slănină afumată
  • brânză mozzarella
  • unt proaspăt
  • ardei grași
  • ceapă roșie
  • ardei copți
  • sare și piper.

Mod de preparare:

Se curăță cartofii de coajă și se taie în felii subțiri, de aproximativ 5 milimetri grosime. Se crestează pe o parte, iar în secțiunile respective se introduc felii potrivite de slănină afumată, felii de ceapă roșie, felii de ardei și felii de brânză. Deasupra se adaugă bucățele potrivite de unt. Apoi, feliile de cartofi se învelesc bine în folie de staniol, strânsă bine înainte de a fi puși pe grătar, pentru ca sucul produs în timpul coacerii să nu se scurgă. Lângă cartofi, pe grătarul Enders se pune și pastrama de oaie, crestat în prealabil, mai ales dacă ai cumpărat o pastramă de oaie gata sărată.Întoarce feliile de pastramă la grătar o singură dată, ținându-le pe fiecare parte până când observi că au căpătat o peliculă fină de crustă. Atunci când scoți pastrama de pe grătar, scoți și cartofii. Această bunătate merge de minune cu o mămăliguță și mujdei de usturoi, alături de un pahar de must rece.

Fructe de toamnă la grătar: Aperitiv, garnitură sau desert

Toamna, fructele de sezon își pot găsi cu ușurință loc pe grătar, atunci când ai la îndemână sfaturi culinare inspirate. Merele și perele tomnatice sunt fructele ideale pentru o masă pe care cei invitați în curte la tine nu o servesc în fiecare zi. Procesul este unul foarte simplu:
Alege cele mai proaspete mere și pere de toamnă, pentru că îți dorești fructe pe grătar cât mai tari, astfel încât să nu își modifice forma, sub acțiune termică. Spală bine fructele și taie-le în felioare, la dimensiuni pe care tu le consideri ca fiind cele potrivite. Scoate-le semințele și miezul.

Lasă-le coaja, deoarece acest strat exterior le permite să își mențină aspectul inițial. 
După tăierea fructelor, se las într-un bol cu apă, pentru a absorbi o cantitate și mai mare de lichid la interior. Acest lucru le permite să rămână suculente pe grătar, chiar și sub acțiunea temperaturii. Se vor lăsa în apă pentru aproximativ 20-30 de minute.

Descoperă grătarele pe gaz cu funcție de reglare a temperaturii pentru gătire

Fructele de toamna pe grătar se gătesc cel mai bine la foc mediu. Înainte de așezarea feliilor de mere și pe grill, se vor unge cu o peliculă fină de un (uleiul de măsline poate influența foarte mult gustul acestora), pentru a nu se arde foarte tare.
În cazul în care fructele pe grătar se vor servi ca desert, în apă în care se țin fructele înainte de grătar, se pot pune mirodenii, pentru potențarea aromei. Se recomandă un amestec de scorțișoară, zahar brun, nucșoară și esență de rom, asemănător celui utilizat la plăcinte. Fructele la grătar cu înghețată de vanilie reprezintă o sugestie de servire ideală pentru desert.

Pulpe de curcan la grătar cu murături asortate

Carnea de curcan este gustoasă și sănătoasă, reprezentând o alternativă cât se poate de inspirata pentru puiul ajuns pe grătar. Așadar, dacă îți dorești să diversifici meniul celor care vin la o masă de toamnă în aer liber, trece carnea de curcan pe lista de cumpărături. Iată o rețetă simplă, pe care o poți testa cu primă ocazie:

Ingrediente necesare (3 porții):

  • 700-800 gr pulpe de curcan dezosate
  • 1 lingură ulei de măsline extra virgin
  • 1 linguriță de piper
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță de cimbru tocat
  • 1 linguriță de boia
  • 1 linguriță de usturoi pudră.

Mod de preparare:

Într-un bol de dimensiuni reduse, se amestecă într-o primă etapa uleiul de măsline, piperul, sarea, cimbrul, boiaua și praful de usturoi, până când se obține un sos cu o densitate omogenă, acesta se aplică apoi uniform pe pulpele de curcan dezosate.Carnea se ține pe grătar pentru aproximativ 8 minute, întorcându-se de pe o parte pe cealaltă doar o singură dată. Se pot servi cu o garnitură de orez sau cartofi, alături de murături precum: gogonelele murate, varza murata, pepenele murat sau conopida murată. Poftă bună.Dacă după un asemenea festin de toamnă mai rămâneți afară la povesti și un pahar de must, asigură-te că musafirilor tăi nu se li se va face frig, odată cu lăsarea serii. Descoperă oferta Enders pentru incalzitoare de terasa și vezi ce promoții avem pregătite pentru această perioadă.
Lasă un răspuns