Vara este anotimpul meselor în aer liber, savurate cu multă poftă de viață și dragoste pentru nopți lungi de vacanță. Dacă tu ești cel care se ocupă de grătar, la fiecare ieșire pe care o faci cu prietenii sau cu cei dragi din familia ta, topul acesta este pentru tine: 10 rețete de vară realizate la grătar.
Citește cu atenție până la final sfaturile noastre, deoarece, pe lângă ideile inspirate pe care le lăsăm puțin mai jos, se strecoară și câteva recomandări de produs din oferta noastră, așa, ca să meargă bine cu bucatele pregătite. Lectură plăcuta:
Frigărui cu zucchini, ardei și brânza halloumi
Ingrediente necesare (3 porții):
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gars verde
- 2 zucchini (dovlecei)
- 80 ml ulei de măsline
- 60 ml otet balsamic
- Piper proaspăt măcinat
- 225 g brânză halloumi
Mod de preparare:
Somon la grătar cu mentă și fasole verde
Ingrediente necesare (3 porții):
- 6 căței de usturoi
- 1 ceapă mică
- 1 ardei iute
- 4 linguri zahăr brun
- 4 linguri oțet de mere
- 4 bucăți de somon file (150g bucata)
- Zeamă de lime
- Coriandru
- 250g fasole verde
Mod de preparare:
Utilizează cele mai bune ustensile pentru realizarea preparatelor tale la grătar!
Dovlecel la grătar cu telemea și mentă
Ingrediente necesare (3 porții):
- 4 dovlecei mici
- 2 fire de mentă
- 150 g telemea
- Sare grunjoasă
- Piper negru
Mod de preparare:
Vinete la grătar cu usturoi și ardei
Ingrediente necesare (3 porții):
- 1 kg de vinete
- 5 căței de usturoi
- 2-3 ardei iuți
- 200 ml ulei
Mod de preparare:
Triunghiuri de mămăligă la grătar cu legume
Ingrediente necesare (3 porții):
- 600 ml apă
- 100 gr făină de mălai
- 1 linguriță de sare
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 lingurita de miere
- 2 linguri zeama de lamaie
- 200 gr praz
- 1bulb de fenicul
- 200 gr rosii cherry
Mod de preparare:
Ciuperci la grătar cu aripioare și sos de roșii
Ingrediente necesare (3 porții):
- 6 ciuperci mari
- 3 aripioare de pui
- 3 copănele mici
- ½ conservă de roșii decojite
- 2 căței de usturoi
- Oțet balsamic
- Sare și piper
- Chilli
- Părtunjel.
Mod de preparare:
Pui la grătar cu sos bulgăresc
Ingrediente necesare (3 porții):
- 2 pulpe de pui prăjite la grătar
- 6 roșii
- 2 linguri zahăr tos
- 1 lingură oțet de vin alb
- 1 linguriță muștar iute
- 1 ardei kapia
- ¼ linguriță sare
- ½ linguriță piper proaspăt.
Mod de preparare:
Somon la grătar cu cartofi dulci
Ingrediente necesare (3 porții):
- 600 gr somon
- 2 cartofi dulci mari
- Sare și piper
- 1 linguriță de miere
- 1 linguriță de muștar boabe
- Zeamă de lime
- 1 linguriță de scorțișoară
- 1 linguriță de boia iute
- 1 lingură de ulei de măsline
Mod de preparare:
Caracatiță la grătar
Ingrediente necesare (3 porții):
- 2 kg caracatiță curățată
- 1 pahar de vin alb
- 50 ml ulei măsline
- Oțet balsamic 2 linguri
- 3-4 bucăți foi dafin
- Oregano
- Lămâie
- Sare și piper
Mod de preparare:
Piersici la grătar cu înghețată
Ingrediente necesare (3 porții):
- 5-6 piersici
- 1 mână de miez de nucă
- 2 linguri de zahăr
- 1 lingură de miere
- Înghețată de vanilie.
Mod de preparare:
Dacă îți dorești să le pregătești celor dragi rețete de vară savuroase, pregătite la grătar cu multă dragoste, vezi lista noastră de produse de pe site. Avem pentru tine gratare pe carbuni, grătare cu gaz, accesorii pentru gratar și multe alte surprize, la prețuri foarte bune!