Publicat pe Lasă un comentariu

Gratarul pe gaz.10 rețete de vară pe care trebuie să le încerci

Vara este anotimpul meselor în aer liber, savurate cu multă poftă de viață și dragoste pentru nopți lungi de vacanță. Dacă tu ești cel care se ocupă de grătar, la fiecare ieșire pe care o faci cu prietenii sau cu cei dragi din familia ta, topul acesta este pentru tine: 10 rețete de vară realizate la grătar.
Citește cu atenție până la final sfaturile noastre, deoarece, pe lângă ideile inspirate pe care le lăsăm puțin mai jos, se strecoară și câteva recomandări de produs din oferta noastră, așa, ca să meargă bine cu bucatele pregătite. Lectură plăcuta:

Frigărui cu zucchini, ardei și brânza halloumi

Ingrediente necesare (3 porții):

  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gars verde
  • 2 zucchini (dovlecei)
  • 80 ml ulei de măsline
  • 60 ml otet balsamic
  • Piper proaspăt măcinat
  • 225 g brânză halloumi

Mod de preparare:

Începe cu ardeii grași. Spală-i bine, taie-i în jumătăți, apoi curăță-i bine de semințe. Spală apoi dovleceii și taie-i rondele.Adaugă bucățile de ardei și dovlecei într-un vas, amestecându-le apoi cu ulei de măsline și oțet balsamic. Pune apoi piperul proaspăt măcinat și lasă această compoziție la marinat pentru aproximativ 60 de minute.Pe bețe de frigărui, pune apoi dovleceii, ardeii grași și bucățelele de brânza halloumi, lăsându-le câte 3-4 minute pe fiecare parte.
Verdețurile sunt pasate foarte bine cu ajutorul unui blender, peste acestea se toarnă zeama în care au fiert mai devreme legumele și se continuă amestecarea lor în blender, până când se obține o consistență preferată. Se adaugă sare și piper, după gust, servindu-se cât este caldă, cu pătrunjel proaspăt presărat deasupra și crutoane rumenite pe grill.

Somon la grătar cu mentă și fasole verde

Ingrediente necesare (3 porții):

  • 6 căței de usturoi
  • 1 ceapă mică
  • 1 ardei iute
  • 4 linguri zahăr brun
  • 4 linguri oțet de mere
  • 4 bucăți de somon file (150g bucata)
  • Zeamă de lime
  • Coriandru
  • 250g fasole verde

Mod de preparare:

Lasă la călit usturoiul și ceapa într-o tigaie din teflon, până când devin aurii. Apoi poți decoji cățeii. Introdu în blender: ardeiul iute, zahărul, oțetul, usturoiul, ceapa, sarea și piperul, apoi amestecă până când obții o pastă.Lasă grătarul la încins, iar în acest timp, unge cu sos cele 4 felii de somon. Adaugă după gust și zeama de lime. Spală fasolea verde și taie cu atenție capetele, apoi lasă-le în apă fierbinte cu sare pentru aproximativ 3 minute.Scurge-le apoi foarte bine și amestecă-le cu ceapa tăiată mărunt, sare și puțin oțet. Adaugă preparatul pe farfurie și adaugă coriandru proaspăt deasupra.

Utilizează cele mai bune ustensile pentru realizarea preparatelor tale la grătar!

Dovlecel la grătar cu telemea și mentă

Dacă vrei să te încălzești pe veranda din casă, savurând un preparat din ingrediente ce pot ține răcelile departe, îți recomandăm să încerci această rețetă. Supa cremă de ghimbir și morcovi este pe cât de sănătoasă, pe atât de gustoasă. Iată cât de simplu se prepară la un gratar pe gaz:

Ingrediente necesare (3 porții):

  • 4 dovlecei mici
  • 2 fire de mentă
  • 150 g telemea
  • Sare grunjoasă
  • Piper negru

Mod de preparare:

Spală dovleceii și taie-i în bucățele de aproximativ 0.5 cm. Pune apoi feliile de dovlecel într-un bol și adaugă ulei de măsline. Într-o tigaie grill adaugă bucățelele de dovlecel date bine prin ulei și lasă-le la prăjit pe ambele părți.Scoate-le pe un platou, asezonează cu sare și piper, apoi la final adaugă deasupra telemea rasă și mentă. Pentru decor, mai poți orna platoul cu felii de roșii cherry.
Verdețurile sunt pasate foarte bine cu ajutorul unui blender, peste acestea se toarnă zeama în care au fiert mai devreme legumele și se continuă amestecarea lor în blender, până când se obține o consistență preferată. Se adaugă sare și piper, după gust, servindu-se cât este caldă, cu pătrunjel proaspăt presărat deasupra și crutoane rumenite pe grill.

Vinete la grătar cu usturoi și ardei

Ingrediente necesare (3 porții):

  • 1 kg de vinete
  • 5 căței de usturoi
  • 2-3 ardei iuți
  • 200 ml ulei

Mod de preparare:

Taie vinetele în bucățele mici, dă-le prin sare și lasă-le într-un bol pentru aproximativ 15 minute. Înainte de a le pune pe grătar, șterge apa de pe suprafața acestora cu ajutorul unui șervet de bucatarie.Pe grătar vor sta pentru aproximativ 1 minut, câte 30 de secunde pentru fiecare parte. Taie cățeii de usturoi și ardeii iuți, adaugă-i într-un bol alături de bucățile de vinete scoase de pe grătar și amestecă întreaga compoziție cu ulei.

Triunghiuri de mămăligă la grătar cu legume

Ingrediente necesare (3 porții):

  • 600 ml apă
  • 100 gr făină de mălai
  • 1 linguriță de sare
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingurita de miere
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 200 gr praz
  • 1bulb de fenicul
  • 200 gr rosii cherry

Mod de preparare:

Lasă apa la fiert, adăugând o linguriță de sare. După ce dă în clocot, adaugă mălaiul și amestecă până când dă mămăliga în clocot, așteptând apoi să fiarbă pentru aproximativ 15 minute la foc mic. Toarn-o apoi într-un vas rotund de dimensiuni medii.Pregătește cuptorul, setându-l la temperatura de 200°C. Adaugă într-un vas de cuptor legumele, ierburile aromate și condimentele tale preferate, stropindu-le apoi cu ulei de măsline. Lasă-le la copt pentru aproximativ 15 - 20 de minute.După ce mămăliga s-a răcit, taie-o în 8 felii triunghiulare și pune-o pe grătar. Prăjește-le doar cât să prindă crustă. Servește apoi triunghiurile de mămăligă cu legumele pregătite în cuptor.
Verdețurile sunt pasate foarte bine cu ajutorul unui blender, peste acestea se toarnă zeama în care au fiert mai devreme legumele și se continuă amestecarea lor în blender, până când se obține o consistență preferată. Se adaugă sare și piper, după gust, servindu-se cât este caldă, cu pătrunjel proaspăt presărat deasupra și crutoane rumenite pe grill.

Ciuperci la grătar cu aripioare și sos de roșii

Ingrediente necesare (3 porții):

  • 6 ciuperci mari
  • 3 aripioare de pui
  • 3 copănele mici
  • ½ conservă de roșii decojite
  • 2 căței de usturoi
  • Oțet balsamic
  • Sare și piper
  • Chilli
  • Părtunjel.

Mod de preparare:

Ciupercile, curățate, stropite cu oțet balsamic și condimentate în prealabil, se pun pe grătarul încins. Se realizează în acest timp un sos format dintr-un cățel de usturoi și o lingură de ulei. Ciupercile de pe grătar se dau prin acest sos, păstrându-se apoi la cald.Se pun aripioarele la fiert pentru 10-15 minute, iar apoi, se condimentează și se adaugă pe grătar. Se pun apoi pe o farfurie aripioarele, ciupercile și se pot asezona cu pătrunjel, roșii felii și usturoi. Alături se adaugă sosul.
Verdețurile sunt pasate foarte bine cu ajutorul unui blender, peste acestea se toarnă zeama în care au fiert mai devreme legumele și se continuă amestecarea lor în blender, până când se obține o consistență preferată. Se adaugă sare și piper, după gust, servindu-se cât este caldă, cu pătrunjel proaspăt presărat deasupra și crutoane rumenite pe grill.

Pui la grătar cu sos bulgăresc

Ingrediente necesare (3 porții):

  • 2 pulpe de pui prăjite la grătar
  • 6 roșii
  • 2 linguri zahăr tos
  • 1 lingură oțet de vin alb
  • 1 linguriță muștar iute
  • 1 ardei kapia
  • ¼ linguriță sare
  • ½ linguriță piper proaspăt.

Mod de preparare:

Pregătim grătarul pe gaz, tocăm roșiile și ardeii foarte fin și le adăugăm într-un bol, lângă celelalte ingrediente. Amestecăm mixtura până când obținem o compoziție omogenă. O punem apoi la fiert pentru 5 minute, până se îngroașă.Punem aripioarele pe grătar, iar cand s-au făcut, le scoatem și le adăugăm pe o farfurie plată. Punem peste ele sosul rece, iar preparatul este gata pentru servire.
Vezi oferta noastră la gratare pe gaz din stocul actualizat.

Somon la grătar cu cartofi dulci

Ingrediente necesare (3 porții):

  • 600 gr somon
  • 2 cartofi dulci mari
  • Sare și piper
  • 1 linguriță de miere
  • 1 linguriță de muștar boabe
  • Zeamă de lime
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 1 linguriță de boia iute
  • 1 lingură de ulei de măsline

Mod de preparare:

Somonul se asezonează cu sare și piper, după gust. Într-un bol se realizează un sos format din miere, zeamă de lime și mustarul boabe. Cu ajutorul acestuia, se ung bine feliile de somon, apoi se lasă în frigider la rece pentru o oră.După ce grătarul s-a încins, se pune somonul cu partea de pieliță spre foc. Se lasă pentru cca. 4 minute, iar apoi se întoarce pe cealaltă parte, pentru aproximativ alte 3 minute. După ce se scoate de pe grătar, se mai unge încă o dată cu sosul.Într-o tavă se adaugă cartofii dulci, tăiați wedges. Se introduce tava în cuptor, la o temperatură de 180°C, pentru aproximativ 25-30 de minute. Se scot și se adaugă lângă somon.

Caracatiță la grătar

Caracatita la gratar

Ingrediente necesare (3 porții):

  • 2 kg caracatiță curățată
  • 1 pahar de vin alb
  • 50 ml ulei măsline
  • Oțet balsamic 2 linguri
  • 3-4 bucăți foi dafin
  • Oregano
  • Lămâie
  • Sare și piper

Mod de preparare:

Pune caracatița la fiert într-o oală mare, dar fără apă. După o perioadă de timp, vei observa că aceasta își schimbă culoarea, devenind roșiatică. Dacă nu are suficientă apă, poți adăuga jumătate de cană. Las-o la fiert pentru 45 de minute.Oprește apoi focul, lasă caracatița sub jet de apă rece, apoi taie felii de o palmă. Apoi, într-un castron, pregătește sosul pe bază de ulei de măsline, oregano, oțet balsamic, sare și piper. Adaugă bucățile de caracatiță în sos, apoi pune-le pe grătar. Lasă-le pentru aproximativ 3-5 minute. Caracatița se servește caldă, stropită cu ulei de măsline și zeamă de lămâie.

Piersici la grătar cu înghețată

Ingrediente necesare (3 porții):

  • 5-6 piersici
  • 1 mână de miez de nucă
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 lingură de miere
  • Înghețată de vanilie.

Mod de preparare:

Taie piersicile în sferturi și lasă-le într-o tigaie încinsă, întorcându-le pe toate părțile până se pătrund bine. Incearca-le cu o scobitoare, până când devin moi. Apoi, învelește-le în folie de aluminiu și lasă-le pe grătar.În același timp, realizează sosul de caramel: pune zahărul la caramelizat într-o cratiță, alături de miezul de nucă, miere și un pic de apă. Lasă ingredientele la fiert pentru 2-3 minute. Scoate piersicile de pe grătar, pune-le în boluri, adaugă peste acestea înghețată și deasupra, sosul de caramel.

Dacă îți dorești să le pregătești celor dragi rețete de vară savuroase, pregătite la grătar cu multă dragoste, vezi lista noastră de produse de pe site. Avem pentru tine gratare pe carbuni, grătare cu gaz, accesorii pentru gratar și multe alte surprize, la prețuri foarte bune!

Lasă un răspuns